Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Kartläggning av det svenska AI-landskapet ska stödja tillväxten av AI-startups

Startups har en viktig roll för att skapa innovation och tillväxt - särskilt inom AI-området. Det är därför vi deltar i kartläggningen av svenska AI-startups. Tillsammans med Ignite Sweden och RISE screenar vi nu Sverige för att hitta de bästa AI-startups som vi tror kommer att påskynda och bidra till användningen av AI-applikationer i Sverige.

Kartläggningen är en del av ett pågående europeiskt initiativ med målet att skapa en karta av AI-startups i varje land, och vi vill att våra svenska startups ska vara väl representerade på denna karta. AI-landskapet har tidigare kartlagts  i Tyskland, resultatet kan ses här

Vi tror att startups kommer att göra en stor skillnad i att accelerera det svenska AI-ekosystemet och genom denna kartläggning kan vi bidra till att stödja tillväxten av AI-startups.

- Att vara närvarande på kartan kommer att fungera som en kvalitetsstämpel för de nystartade företagen, och kommer att ge viktiga kontaktvägar mot investerare, företag och akademin, och fungera som en guide för intressenter som vill samarbeta med AI-startups, säger Katarina Fégeant, projektledare på AI Innovation of Sweden.

- Vi tror att startups kommer att göra en stor skillnad för att accelerera det svenska AI-ekosystemet och genom denna kartläggning kan vi bidra till att stödja tillväxten av AI-startups, fortsätter Katarina.

Arbetet med kartläggningen är igång och planen är att lansera den första versionen av det svenska AI-landskapet senare i höst. Deadline för startups att skicka in sina uppgifter är 1 september.

Varför ska du vara en del av kartläggningen?

Genom att vara en del av landskapet kommer de kartlagda startups att lyfts fram inom sitt område - och därmed ges uppmärksamhet och publicitet, som kan fungera som dörröppnare för både kunder, partners och investerare.

Hur fungerar det?

AI-startups som är intresserade av att delta i kartläggningen registrerar sig nedan.

Resultatet kommer sedan att sammanställas av en utvärderingskommitté med representanter från investerare, företag, akademi, startups och inkubatorer. Om kraven inte uppfylls första gången du ansöker kommer din ansökan tas upp igen var sjätte månad.

Registrera dig här

Om du redan har en registrerad profil för ditt företag på Ignite Swedens plattform Magic, logga in och svara på de extra AI-relaterade frågorna. Du låser upp dessa frågor genom att välja "AI and Machine Learning" under "Vilka fält är du i" i din företagsprofil.

Deadline för att skicka in dina uppgifter är 1 september!

 

katarina_fegeant.jpgKatarina Fégeant
Projektledare

+46 (0) 766 33 73 13
katarina.fegeant@ai.se