Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Klimatsmarta transportlösningar i fokus när Chiles president besöker Göteborg

Den 12 maj besöker Chiles president Michelle Bachelet Göteborg och Lindholmen tillsammans med kungaparet och infrastrukturminister Anna Johansson. Fokus för dagen är innovativa och klimatsmarta transportlösningar i stadsmiljö.

I tisdags inledde Chiles president tillsammans med sin delegation sitt tre dagar långa statsbesök till Sverige. Presidenten är här på inbjudan av H.M. Konungen och det är första gången Sverige tar emot statsbesök från Chile.

Under statsbesökets sista dag reser kungaparet och infrastrukturminister Anna Johansson till Göteborg tillsammans med president Michelle Bachelet och hennes delegation. Landshövdingen för Västra Götalands län, Lars Bäckström möter upp delegationen på plats.

I Göteborg väntar besök på bland annat Astra Zeneca BioVentureHub, där små och innovativa bio- och medicintekniska företag kan samverka med multinationella företag inom life science. Därefter åker delegationen vidare till Torslanda och Volvos huvudkontor. Företagsledningen tar emot och presenterar verksamheten med fokus på elektriska, autonoma och uppkopplade fordon. Medverkar gör också Ericsson, för att berätta om företagets IT-lösningar inom transporter, liksom Chalmers som kommer att presentera sin innovations- och forskningsverksamhet och det framgångsrika samarbetet med bl.a. fordonsbranschen i Göteborg. Även kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Ann-Sofie Hermansson, medverkar.

Delegationen kommer därtill att åka en tur med linje 55, Sveriges första elbusslinje, till Lindholmen Science Park.

- Sverige är på många sätt ett föregångsland vad gäller innovationer inom transportsektorn, och mycket av utvecklingen sker just i Göteborg. Därför är det positivt att den chilenska presidenten och hennes delegation valt att även prioritera en tur hit under sitt besök. Sen tycker jag såklart att det är extra kul att få visa upp min hemstad, säger infrastrukturminister Anna Johansson.

Läs hela pressmeddelandet på regeringen.se