Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lastpall med Twitterkonto?

Tre späckade dagar med transportfokus

Vad skulle hända om en lastpall hade ett Twitterkonto? Den frågan ställer Per-Olof Arnäs från Chalmers, en av talarna på konferensen Treff13 - Transporteffektivitetsdagen. Det handlar om digital information som hårdvaluta i transportbranschen och är ett av de områden som speglas under Treff13, onsdag den 28 augusti.

Konferensen med temat ”Nya vägar till ökad transporteffektivitet” arrangeras för andra året i rad, på onsdag på Lindholmen Science Park i samarbete mellan CLOSER, Chalmers och Göteborgs universitet och i år har mer än 200 deltagare anmält sig till konferensen.
-  Det är positivt att så många är intresserade av att ta del av praktiska erfarenheter och forskningsrön om hur logistik och transporter kan göras mer effektiva och klimatsmarta, säger Jerker Sjögren, programansvarig på Closer på Lindholmen Science Park.

http://www.lindholmen.se/treff13

Ett par exempel från det intressanta konferensprogrammet:

Konferensen lyfter fram de stora utmaningarna på transportområdet. Urban Karlström från Forum för innovation inom transportsektorn kommer att berätta om hur Sverige kraftsamlar för att möta dessa utmaningar.

Logistikprofessorn Mats Abrahamsson från Linköpings universitet lyfter fram logistikens strategiska betydelse för företagen. Måns Böös, logistikchef på Findus, redovisar hur ett svenskt globalt företag i nära samarbete med forskare har effektiviserat sitt transportsystem.

Go:smart/Sendsmartdagen tisdag 27 augusti

Redan i morgon tisdag samlas 150 deltagare till Go:smart/Sendsmartdagen. Då redovisar CLOSER tillsammans med deltagande partners hur långt dessa två portalprojekt har hunnit i halvtid.

http://www.lindholmen.se/sv/node/32794

HCT-workshop 29 augusti

På torsdag den 29 augusti genomförs en viktig workshop med rubriken ”HCT-från färdplan till verkstad”. Då diskuterar olika aktörer hur färdplanen för satsningen på långa och tunga lastbilar bäst kan genomföras i praktiken.

För mer information, kontakta: 
Jerker Sjögren, programansvarig CLOSER, Lindholmen Science Park AB, 031-764 70 02, jerker.sjogren@lindholmen.se

Anita Bengtson, kommunikationschef Lindholmen Science Park AB, 031-764 70 20, anita.bengtson@lindholmen.se