Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmen Connected - Destination Göteborg

Den 3 februari besökte Charlotte Ljunggren Lindholmen Connected och Lindholmen Science Park och talade om Destination Göteborg med fokus på Göteborg Landvetter Airport, Airport City Göteborg.

Charlotte berättade att de första spadtagen har tagits till det som ska bli Västsveriges första Airport City. Här ska det finnas logistik, handel, attraktioner och kommersiellt utbud, affärs- och kontorsfaciliteter, hotell och konferens. Hon berättade även om den sex mil lång dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Borås och Göteborg är planerad att byggas. Sträckan Göteborg- Borås är också en länk i en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg via Jönköping. År 2026 kommer tåget att stanna på Landvetter terminal 1. 

Utställare var Göteborg & Co, Lindholmen Conference Centre, Älvstaden och Jeppesen, och alla var väldigt nöjda med dagen då de haft mycket interaktion med intresserade besökare. 

En av utställarna på Lindholmen Connected var Stefan Gadd Presschef på Göteborg & Co och vi frågade vad han tyckte var fördelarna med Göteborg som mötesstad.
- Vi har allt samlat centralt i staden. Inga långa transporter. 15 minuter från flygplatsen till korsvägen. 15 min från korsvägen till Lindholmen. Helt enkelt korta avstånd och bra kommunikation. Vi i Göteborg är bra på att organisera och ha ett bra värdskap gällande evenemang, möten och andra stora händelser, säger Stefan.

dsc_0263_0.jpg

Göteborg & Co i intressanta diskussioner med både representanter från Älvstaden och Lindholmen Conference Centre

 

dsc_0266_0.jpg

Även Jeppesen fick mycket besök och intressanta frågor

 

I korthet om utställarna:

Göteborg & Cogbgco.jpg
Göteborg & Co:s uppgift är att genom bred samverkan marknadsföra och utveckla Göteborg som turist-, mötes- och evenemangsstad. Besöksnäringen bygger också broar mellan människor från olika kulturer och skapar förutsättningar för ett bredare utbud av kultur, nöjen, utflyktsmål och handel. Det bidrar till en positiv bild av staden som dels attraherar företag att etablera sig här och dels skapar livskvalitet för göteborgarna som kan känna sig stolta och trivas i sin stad. Att verka för göteborgarnas bästa är ett av huvudsyftena i Göteborg & Co:s arbete. Göteborgarna är ju våra främsta
ambassadörer för destinationen.

Lindholmen Conference Centre
lcc_tvaradig_text_stor_1.jpgI hjärtat av Lindholmen, på gatuplan på Science Park finns Lindholmen Conference Centre. Den stora flexibiliteten och den unika miljön gör att Lindholmen Conference Centre kan erbjuda förstklassiga konferenser och arrangemang. Den största konferenssalen rymmer 600 personer och hela konferensanläggningen har kapacitet för cirka 1000 personer. Varesig ni har behov av ett mindre grupprum med panoramautsikt över vattnet, eller en större middagslokal finns möjligheterna hos oss. Lägg därtill förstklassig mat, möjlighet till event-catering hos er samt givetvis våra lunchrestauranger L´s Kitchen och L´s Resto, finns det knappt skäl att lämna Lindholmen!

Älvstaden – Nordens största stadsutvecklingsprojekt!
alv2.jpgÄlvstaden är ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt – centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek. Genom att stärka kärnan, möta vattnet och hela staden skapar vi en inkluderande, grön och dynamisk innerstad som är öppen för världen. Älvstaden växer fram längs båda sidor om älven i Backaplan, Centralenområdet, Frihamnen, Gullbergsvass, Lindholmen, Ringön och Södra Älvstranden. Målet är 25 000 nya lägenheter och 45 000 nya arbetsplatser.

jep.jpgJeppesen
Ett av Västsveriges största mjukvaruföretag, Jeppesen, hjälper flygbolag världen över att planera sina besättningar på ett effektivt sätt. Med kompetenta medarbetare från ett trettiotal länder, programvara i framkant och Boeing som ägare leder Jeppesen marknaden inom tillämpad optimering i flygbranschen. Prata gärna med oss om hur flygbolag som Delta, Qantas och British Airways – och du som passagerare - drar nytta av våra lösningar.