Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmen Connected - moderna uppkopplade hem & smart teknik

Den 4 maj besökte Ola Serneke Lindholmen Connected och Lindholmen Science Park och talade om sina visioner och drivkrafter, om Karlastaden och om uppkopplade hem med smart teknik för hållbar stadsutveckling.

Ola Serneke började med att dela med sig lite av sin egen bakgrund och vilka drivkrafter han har. Sedan berättade han mer om Karlastaden och om vad de vill uppnå och hur det kommer att bli. 

Utställare var Göteborg Energi, Mindmancer och Serneke. Alla var väldigt nöjda med dagen då de haft mycket interaktion med intresserade besökare.

gbgenergimingel.jpg

I en välbesökt monter berättade Utvecklingsstrategen Claes Sommansson om hur Göteborg Energi arbetar med olika strategiska utvecklingsprojekt inom hållbart boende och smarta energisystem. 

mindmancer.jpg

Det var även fullt med nyfikna besökare i Mindmancers monter som berättade hur du med deras övervakningskameror kan få en säkare tillvara i hemmet eller på företaget. 

serneke_0.jpg

Hos Serneke var det möjligt att få allt från information om lägenheterna som säljs men även möjlighet att testa Atvis 3D utrustning som visar utsikten från Karlavagnstornet. Detta fick många nyfikna besökare att lyssna och testa. 

mingel.jpg

Det var ännu en gång ett väldigt högt deltagande denna soliga maj dag. 

mindmancer3_0.jpg

I korthet om utställarna:

Mindmancer arbetar för att stoppa olyckan redan innan den inträffar. Den intelligenta kamerabevakningen detekterar förbjuden aktivitet och samarbetet med larmcentraler gör atträtt åtgärd sätts in. Deras anonymiseringsteknik skyddar integriteten och i kundkretsen finner vi bland annat skolor, byggen och områden med stora värden.

serneke3.jpg

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Bolaget startades år 2002 av Ola Serneke och är redan en av Sveriges största byggkoncerner. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande.

gbgenergi_1.jpg

Utvecklingsstrateg Claes Sommansson berättar om hur Göteborg Energi arbetar med olika strategiska utvecklingsprojekt inom hållbart boende och smarta energisystem. Claes berättarbland annat om forsknings- och innovationsplattformen HSB Living Lab och Riksbyggen Positive Footprint Housing – två exempel på hur vi möter en utveckling som går mot mer lågenergihus, vindkraft, solenergi och elfordon.