Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmen Open Day - laddad med Innovationskraft för Sverige

För fjärde året arrangeras Lindholmen Open Day den 17 september - en dag för nätverkande, inspiration och lansering av ny innovation. Dessutom utses Årets Samverkare för första gången.

martin_w_open_day_webb.jpg- Det är fantastiskt roligt att detta event har vuxit från år till år, säger Martin Wahlgren, CEO för Consat, och en av eldsjälarna bakom Lindholmen Open Day. Möjligheten att ha en dialog om nya innovativa satsningar, både med andra företag på området, men även intresserade från alla möjliga olika branscher och allmänheten, är oerhört positiv, säger Martin.

En mängd företag från hela Lindholmen Science Park-området ställer ut under dagen. 
I Älvrummet och i Dome of Visions bjuds på korta föredrag under temat "Innovationskraft för Sverige", som t ex handlar om: 

  • Västtrafik och Consats lansering av ett helt nytt och unikt geofence-system som skall öka säkerheten genom att varna förare för kollisionsrisker
  • Hur AI kan förvandla data till kunskap och verkligt värde, med Volvo Group Connected Solutions
  • Nya samarbetsmöjligheter där maskiner och människor utvecklas tillsammans, med Toyota Material Handling Logistics Solutions
  • Hållbara måltider & möten, med Chalmers konferens & Radisson BLU Riverside Hotel 
  • Hur konst och teknik möts på ett innovativt sätt, med Göteborgsoperan & Visual Arena

Den viktiga frågan om att motverka segregation lyfts genom att Bloom Gbg – en satsning för att skapa praktikplatser, och Öppet Hus - en ideell förening för mångfald, är på plats. En nyckel till nya möjligheter är samverkan med näringslivet.

img_2044_webb3.jpg-Många elever har inte tillgång till de nätverk som unga, vars föräldrar är uppväxta i Sverige kan ha. Jag hoppas vi kan få ännu fler företag att ta emot praoelever och även på detta sätt bygga framtidens Göteborg, säger Kicki Jaballah, projektledare för Bloom Gbg på Grundskoleförvaltningen.

Under dagen kommer dessutom Årets Samverkare att utses för första gången - en person eller team som genom att interagera med andra och bjuda på sin erfarenhet, gett kreativa idéer bärkraft.

Besökare kan även åka självkörande buss, nätverka, fika och gå på after-work innan det är dags för Lindholmenstafetten som arrangeras av Göteborgsvarvet. I år springer lagen både genom gågatan på Lindholmspiren och Dome of Visions, där man kan följa loppet på första parkett. 

Varmt välkommen till en inspirerande dag den 17 september!

Programmet hittar du här

Ladda ner eventappen

Här hittar du karta över utställningen

Följ eventet på Facebook