Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmen Science Park deltog i knytkonferensen WebCoast

I helgen erbjöd Lindholmen Science Park återigen sina lokaler till WebCoast som är Västsveriges första deltagardrivna konferens, en så kallad ”unconference”. Under tre dagar möttes hundratals webbutvecklare, webbanvändare och branschfolk för att diskutera aktuella frågor och demonstrera ny teknologi.

På WebCoast finns inget förutbestämt schema. Vem som helst är välkommen att under helgen sätta upp sig på seminarieschemat och hålla i ett föredrag, en diskussion eller en workshop.

På fredagen hölls den traditionella öppningsceremonin där anslagstavlan för seminarierna invigdes. Efter ett mindre tumult där ivriga besökare försökte få de bästa tiderna började ett schema ta form. Där fanns allt ifrån en demonstration av Google Glasses till yoga för webbnördar. Här måste man också nämna Amy, 10 år, med ett föredrag om hur man överlever i Minecraft.

Spridningen på workshops och seminarier var stort, engagemanget på topp och Lindholmens lokaler gjorde att många naturliga möten blev verklighet. Bra Wifi, fräscha restaurangavdelningar och många små öar där deltagare kunde samlas var endast några av de saker som gjorde detta möjligt. Kanske imponerade dock Visual Arenas lokaler som mest? 4K-skärmen var en av de stora snackisarna och samtidigt ett dragplåster för flera intressanta händelser under helgen.

Läs mer om vad som hände på Visual Arena här 

För mer information om WebCoast och vad som pågick under helgen besök http://www.webcoast.se