Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmens elbilspool lockar allt fler

Antalet användare i världens första kompletta elbilspool, som ligger på Lindholmen, ökar stadigt. När elbilspoolen invigdes i våras hade man 50 användare, idag är det 80 personer som lånar elbilar när de snabbt och miljövänligt behöver köra från Lindholmen till olika delar av stan.

En av användarna heter Magnus Holmqvist och arbetar på Volvo IT. Så här långt är han mycket nöjd med hur elbilspoolen fungerat.
-  Vi ska prova det här och kritiskt granska vad som är plus och minus med. Hittills har det kommit fram många fördelar, att det inte är så annorlunda, att det fungerar som vilket fordon som helst. Det är väldigt enkelt att boka på internet och det behövs inga nycklar. Det är också en otroligt positiv effekt att man så radikalt kan minska utsläppen.

Magnus Holmqvist är en av 80 testchaufförer som tillsammans har tillgång till fem elbilar som idag finns i elbilspoolen. Men trots att han är alltså positiv till hur elbilspoolen har fungerat hittills så ser han också brister. Brister som kan sätta käppar i hjulet om man inom en snar framtid skulle vilja ha elbilar vid sidan av cyklar på Lindholmen.
– Efterfrågan är mycket större än utbudet. Det finns för få olika lösningar. Säg att jag ska till Trollhättan och Volvo Aero. Att kunna ta elbilen till stationen och lämna den där på ett enkelt sätt. Sedan ta tåget till Trollhättan och där ta en annan elbil till Volvo Aero. Och sedan kunna åka tillbaka på samma sätt. Hur hänger lösningarna ihop? Där har vi många utmaningar framöver, säger Magnus Holmqvist.

Pilotförsöket ingår i projektet Test Site Sweden som drivs av Lindholmen Science Park AB, ett projekt där industri, högskola och samhälle samverkar för att stärka utvecklingen av hållbara transporter.

Elbilspool