Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmens elcykelpool invigd

Vid lunchtid på fredagen klippte Johan Nyhus, ordförande i Trafiknämnden i Göteborg, bandet vid elcykelgaraget och förklarade den världsunika elcykelpoolen öppnad. Intresset var stor och fler av besökarna tog chansen att pröva en elcykel.
Johan Nyhus, ordförande i Trafiknämnden i Göteborg inviger elcykelpoolen på Lindholmen Science Park

Det helautomatiska elcykelgaraget är en unik lösning där elcyklarna hänger stöld- och väderskyddade och laddas med hjälp av solpaneler. Med en enkel knapptryckning i mobilen får resenären ut elcykeln som hissas ned automatiskt ur garaget.

Företagen Off Course och Move About har tillsammans tagit fram den unika elcykelpoolen som en del i samverkansprojektet Elmob. Projektet leds av Göteborgs Stad och ska underlätta hållbart resande i Göteborg med hjälp av elektrifierade, delade transportlösningar.

– De flesta organisationer använder sig av en kombination av olika resor i tjänsten, som taxi, milersättning, företagsbilar och hyrbilar. För resor som är kortare än en mil blir det både dyrt och miljöbelastande att köra bil. Elcykelpoolen i kombination med elbilspoolen blir en lösning som både klarar tuffast möjliga miljökrav och som samtidigt är kostnadseffektiv och smidig för användarna, säger Ulf Jakobsson, marknadschef på Move About.

Läs mer i pressmeddelandet

elcykelpool2.jpg
Johan Nyhus, ordförande i Trafiknämnden i Göteborg, var en av de som passade på att testa elcyklarna.

dsc_0111.jpg

Intresset var stort när elcykelpoolen invigdes på Lindholmen Science Park.