conference lunch move company map contacts lindholmen travel info

Nyheter

Lindholmens elcykelpool invigd

23 oktober 2015
Johan Nyhus, ordförande i Trafiknämnden i Göteborg inviger elcykelpoolen på Lindholmen Science Park
Vid lunchtid på fredagen klippte Johan Nyhus, ordförande i Trafiknämnden i Göteborg, bandet vid elcykelgaraget och förklarade den världsunika elcykelpoolen öppnad. Intresset var stor och fler av besökarna tog chansen att pröva en elcykel.

Det helautomatiska elcykelgaraget är en unik lösning där elcyklarna hänger stöld- och väderskyddade och laddas med hjälp av solpaneler. Med en enkel knapptryckning i mobilen får resenären ut elcykeln som hissas ned automatiskt ur garaget.

Företagen Off Course och Move About har tillsammans tagit fram den unika elcykelpoolen som en del i samverkansprojektet Elmob. Projektet leds av Göteborgs Stad och ska underlätta hållbart resande i Göteborg med hjälp av elektrifierade, delade transportlösningar.

– De flesta organisationer använder sig av en kombination av olika resor i tjänsten, som taxi, milersättning, företagsbilar och hyrbilar. För resor som är kortare än en mil blir det både dyrt och miljöbelastande att köra bil. Elcykelpoolen i kombination med elbilspoolen blir en lösning som både klarar tuffast möjliga miljökrav och som samtidigt är kostnadseffektiv och smidig för användarna, säger Ulf Jakobsson, marknadschef på Move About.

Läs mer i pressmeddelandet

elcykelpool2.jpg
Johan Nyhus, ordförande i Trafiknämnden i Göteborg, var en av de som passade på att testa elcyklarna.

dsc_0111.jpg

Intresset var stort när elcykelpoolen invigdes på Lindholmen Science Park.