Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmens huvudbyggnad populär adress

Lindholmen Science Parks huvudbyggnad- Intresset för Lindholmen Science Parks huvudbyggnad är stort. Vi räknade med tre år för att fylla det. Nu är cirka 9 300 kvm redan uthyrt, säger Hans Kallin, uthyrningsansvarig på Älvstranden Utveckling.

Den största utmaningen för Älvstranden Utveckling under 2010 var uthyrningen av den nybyggnation om cirka 20 000 kvm, Lindholmen Science Park, som är en utbyggnad av den befintliga huvudbyggnaden. Den nya delen stod klar för inflyttning i höstas och etableringen i bottenplan med flera restauranger, reception och en hypermodern konferensanläggning har blivit en succé.

Trots den tuffa konjunkturen under 2010 fylls huset med hyresgäster i snabbare takt än väntat. De nytillkomna företagen är bland andra Syntronic, Brandon, Enfo och Dynagraph. Sammanlagt har Älvstranden Utveckling hyrt ut totalt 31 700 kvm kontorsytor i sitt fastighetsbestånd under 2010.

Göteborgs mest expansiva område
Lindholmen, 7 minuter från Centralstationen, är Göteborgs mest expansiva område. Här blandas näringsliv med utbildningar inom högteknologi och IT, forskning, handel, boende, kultur och rekreation. 18 000 personer arbetar eller studerar på Lindholmen och under 2010 har företagen ökat från 230 stycken till 275 företag. Och allt fler väljer att flytta sina verksamheter hit.

Dynagraph, som använder dataspelsteknik för att visualisera bygg-, fastighets-, och samhällsbyggnadsprojekt, flyttade sin verksamhet till Lindholmen i slutet av september. För dem har det varit ett lyft att flytta in i Lindholmen Science Park.
- Det bästa med att flytta in i ett nybyggt hus är vi själva kunde välja planlösning, säger Carl Johan Andhill, VD Dynagraph. Nu sitter vi i händelsernas centrum. Den dynamik och puls som finns här går inte att jämföra med andra ställen. Och det smittar av sig, avslutar Carl Johan.