Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lindholmens kreativa mötesplats är invigd

Karin Markides, Malin Persson, Anneli Hulthén håller i den symboliska knutenEtt stort tack till de 500 gäster som kom på vår invigning av Lindholmens kreativa mötesplats den 8 september.

Dagen bjöd på initiativseminarium från Chalmers samt ett spännande visualiseringsseminarium med fokus på media, transport och IT. 

Det blev en händelserik kväll som startade med visning av miljön på Open Arena och vidare över till Kuggen. Alla fick uppleva den nya utställningen, som är en visningsmiljö i fyra delar. Sedan följde en paneldebatt i Lindholmen Conference Centre, där gästerna kunde lyssna till EU-kommissionär Cecilia Malmström, Karin Markides rektor på Chalmers, Pam Fredman rektor på Göteborgs universitet, kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén samt Volvo Technologys VD Malin Persson. Från SVT deltog Albert Svanberg och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap var representerat av generaldirektör Helena Lindberg. På scenen diskuterades idéer kring Lindholmen Science Parks utveckling och om den modell som väcker intresse och beundran både nationellt och internationellt. 

Lindholmen Science Parks styrelseordförande Hasse Johansson påpekade att Lindholmen Science Park under 10 år växt från en ganska öde plats till ett kreativt centrum dit 18.000 människor kommer varje morgon i en blandning av studenter, forskare, lärare, företagare och samhällsaktörer. Om ytterligare 10 år är visionen att den siffran ska ha ökat till 30 000 personer och omfattar då även boende på Lindholmen. Visionen inbegriper även att Lindholmen Syd och Lindholmen Öst, i Brasilien och Kina, är etablerade.

Läs nyhet om Lindholmens spännande utveckling på www.chalmers.se