Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Lunchföreläsning lockade många till Visual Arena

Torsdagen 12 mars var det åter en inspirerande lunchföreläsning kombinerat med nätverksmingel på Visual Arena. Denna gång var det medlemmarna Creative Tools och Autodesk som drog fullt hus.

Förutom en god lunch och nätverkande bjöd lunchminglet även på demonstration av en 3D-skrivare i arbete, den lilla båten 3D-Benchy höll på att ta form.
-3DBenchy är oerhört detaljerad och svår att printa, den fungerar därför som ett kvalitetstest. Kan en 3D-skrivare tillverka 3D-Benchy så kan den tillverka det mesta, berättar Nicklas Jarl på Creative Tools. 

3D-skrivaren är här för att stanna
I Studion kunde man därefter lära sig mer om 3D-skrivaren och dess framtidsutsikter. Nicklas gav även en rad kreativa exempel på tillämpningsområden där syftet är styrande för vilken modell som är lämplig att använda sig av. Enligt Nicklas är det bara en tidsfråga innan gemene man har en 3D-skrivare hemma och han gissar på att vi är där redan om fem år.

Visualisering i världsklass
Autodesk är världsledande inom 3D-designprogram för bland annat underhållning, arkitektur- och designvisualisering. Matti Ööpik presenterade företagets nyckelprodukter och visade flera exempel på effektfulla och interaktiva upplevelser. Autodesks programvaror har bland annat använts för att göra specialeffekter till prisbelönade filmer som exempelvis The Hobbit och Avatar. Är du student, lärare eller på annat sätt tillhör den akademiska världen är det fritt fram att kostnadsfritt ta del av Autodesks programvaror.

Nätverksträffar för inspiration och kunskapsutbyte
– Verkligen roligt att dessa lunchföreläsningar är så välbesökta! Det har blivit ett etablerat koncept där våra medlemmar erbjuds möjlighet att presentera sin verksamhet och hur de arbetar med visualisering, kombinerat med lunchmingel, nätverkande och inspiration, vilket kan leda till nya samarbeten och innovation, säger Helena Rydén, projektledare på Visual Arena Lindholmen.

Nyfiken och vill veta mer om Visual Arenas verksamhet eller om medlemskapet Visual Arena Members? I så fall är du välkommen att kontakta Helena Rydén, helena.ryden@lindholmen.se

img_2385_3d_0.jpg

img_2331.jpg

img_2344.jpg