Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Mängder av besökare nätverkade på premiären av Lindholmen Open Day

Den 7 september besökte hundratals företagare, studenter och boende i området Lindholmen Open Day. Chansen att få träffa en framtida arbetsgivare eller anställd, besöka ett högteknologiskt företag eller njuta ev en fika efter att ha testat virtual reality - ja, anledningarna var många till att styra stegen mot Lindholmen denna dag.

Bland utställarna fanns CEVT, Toyota, Volvo Group Telematics, Ericsson, HiQ, Radisson Blu, Consat, Chalmers Konferenser, Cybercom, Prevas och Lindholmen Science Park AB. Många av företagen hade dessutom öppet hus under dagen för att så många som möjligt skulle få en inblick i deras verksamheter.

Daniel Werner och Stefan Olstorpe från eWorks levererar konsulttjänster till flera företag på Lindholme Science Park och passade på att besöka några av utställarna.

-Man förstår ju att det är intressant att etablera sig här, Lindholmen är som Göteborgs Silicon Valley, det är ju perfekt för företag och universitet att nätverka här, sa Daniel och Stefan.

På Ericsson visade Elsa Hedström och Emma Schüldt ett av sina projekt.

-Vi gick ut gymnasiet i våras och praktiserar här på Ericsson genom projektet 'Tekniksprånget'. Här på Lindholmen finns massor av roliga företag och nu testar vi att jobba som ingenjörer, berättade tjejerna.

IF Kville var också på plats och arrangerade Linholmenstafetten som avslutade dagen. Mer än hundra lag deltog, och förutom att lagandan fullkomligt pulserade på kajen så gick även en del av startavgiften till Brain Athletics - forskning om sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnhälsa.

Vi ser redan fram mot nästa års Lindholmen Open Day.