Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Maritim folkfest 20 maj

Varje år, den 20 maj, firas European Maritime Day med aktiviteter i hela Europa. I Göteborg blir det en folkfest med inriktning på havet som kommer att prägla stadens kajer; från Gullbergsvass via Packhuskajen, Amerikaskjulet till Klippan på den ena sidan älven och från Lindholmen till Eriksberg på andra sidan. Bland annat kommer man att kunna gå ombord på isbrytaren Oden, hjulångaren Eric Nordevall II, Sjöräddningens nya hydrokopter och flera fartyg och traditionella segelskutor. Ett äventyr för alla åldrar, fullt med spännande, intressanta och roliga maritima aktiviteter.

Gunilla Fransson Bangura, projektledare för söndagens program, tror att minst 40 000 människor kommer att lockas av de breda utbudet den 20 maj:

– Det kommer att bli en fartfylld dag med aktiviteter och upplevelser i hela hamnen för alla åldrar, säger hon. Bland annat kommer Sjöräddningen att ha uppvisning och SMHI visar hur man använder visualisering som ett klimatforskningsverktyg. Vi kommer att genomföra maritima experiment och det blir 40-tal föreläsningar och föredrag. Och alla kommer att kunna testa att bli sjökapten för en dag i bryggsimulatorer både på Lindholmen och Packhuskajen.

Läs hela artikeln på vgregion.se »