Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Mjukvaruexperter samlas på Lindholmen

Den 16 oktober hölls Software Development Day på Lindholmen för tionde gången. Årets konferens hade temat "the connected society" och lockade 600 deltagare.

Välrenommerad konferens
Lindholmen Software Development Day är en etablerad mötesplats inom mjukvaruutveckling för näringsliv, akademi och offentlig sektor. Målet är att öka interaktioner mellan branscher, mellan de många aktörerna och skapa förutsättningar för innovation inom IT. På konferensen deltog både forskare, utvecklare, innovatörer, inspiratörer, entreprenörer, affärsutvecklare och studenter. 

Det uppkopplade samhället i fokus
Programmet innehöll mer än 30 experter inom mjukvaruutveckling och var förlängt med flera parallella spår, varav ett spår med inriktning på spelutveckling. Bland talarna fanns Troed Sångberg från Sony och Orvar Hurtig från Ericsson.

Troed Sångberg tog med publiken på en resa i mänsklig innovation, under rubriken ”Going beyond smartphones”. En berättelse som startade med hieroglyfer och som slutade med frågor kring vad som händer härnäst inom kommunikation och innovation. Publiken fick höra intressanta teorier om den deltagande kulturen, i vilken Troed menar att innovation skapas genom att människor vill interagera med varandra - inte för pengar - utan för känslan av att kunna skapa något som är bättre för andra människor. Det är därför öppenhet också behövs för innovation, vi måste dela information med varandra för att kunna föra innovation framåt. Men nästa stora innovation är svår att sia om, menar Troed. 
- Om vi vill bli framgångsrika måste vi titta vart människor inte finns idag, för det är inte där innovationen finns.

Orvar Hurtig talade om skillnaden på att skapa en innovation för 100 år sedan gentemot idag. Då tog det flera veckors båtresa för att möta nya människor. Idag befinner sig människor ett klick bort från varandra.
Han menade att han själv förlitar sig mer på datorer än människor och påpekade att möjligheterna med det uppkopplade samhället måste tas vara på. Framgången handlar inte om teknologin, utan snarare om människor hjärnor. Tekniken finns men utnyttjas inte till fullo, menade Orvar Hurtig och uppmanade publiken att samarbeta mer.
- Låt oss gå samman och ta tag i möjligheterna med det uppkopplade samhället. Vi på Ericsson är mer öppna nu än vad vi har varit tidigare. Vi vill dela information och vi är redo att samarbeta med företagen i denna region.

Årligt återkommande samarbete
Lindholmen Software Development Day är ett återkommande arrangemang i samarbete mellan Lindholmen Science Park, Business Region Göteborg, Ericsson, Volvo Group, Volvo Car Corporation, Cybercom, Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola, Ascom, Swedsoft och Knowit.

Läs mer om konferensen ->

Följ även Software Development Day på Linkedin ->