Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

MobilityXlab lanserar Future Mobility Awards

MobilityXlab samarbetar med MathWorks för att uppmärksamma startups och scaleups som skapar innovationer inom mobilitets- och transportindustrin. Vinnarna tillkännages och får ta emot de exklusiva priserna den 6 oktober på Lindholmen Science Park i Göteborg.

MobilityXlab, som är en samarbetsplattform för mobilitets- och transportlösningar lanserar idag MobilityXlab Future Mobility Awards. Priset uppmärksammar startups och scaleups som arbetar för att förändra framtidens mobilitet, och är utvecklat tillsammans med MathWorks, ett USA-baserat företag som utvecklar programvara för ingenjörer och forskare över hela världen. Ansökningen är öppen för globala startups och scaleups fram till 21 augusti. 

"MobilityXlab Future Mobility Awards lyfter startups och scaleups, företag som innoverar och förändrar mobilitets- och transportindustrin. De förtjänar verkligen ett erkännande för att de försöker förbättra framtiden för oss alla!", säger Katarina Brud, Director MobilityXlab.

MobilityXlab Future Mobility Awards är ett internationellt pris och startups och scaleups från hela världen uppmuntras att ansöka. För att ansöka måste företaget vara ett registrerat bolag och arbeta för att främja framtidens mobilitet. Ansökningar accepteras inom dessa fyra nyckelkategorier: 

  • Hållbarhet
  • AI för säkerhet
  • Uppkoppling
  • Virtuell utveckling

Det vinnande företaget inom varje kategori kommer att tilldelas priser från MathWorks som inkluderar en summa på 2,000 USD och en möjlighet att tala på MathWorks Automotive Conference 2021. Dessutom kommer vinnarna att få exklusiv coaching från MobilityXlabs industripartners. Prisceremonin hålls den 6 oktober på Lindholmen Science Park i Göteborg. Det kommer även att finnas möjlighet att delta i evenemanget online.

Startups och scaleups som ansöker kommer få sina ansökningar granskade av ledare hos några av de främsta, globala företagen inom mobilitets- och transportindustrin: CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group, Zenuity samt MathWorks, och samtidigt få möjligheten att nätverka med ledare och innovatörer inom de här organisationerna.

"Startup- och scaleupföretag är de som driver mycket av innovationen inom mobilitets- och transportindustrin och MathWorks ser fram emot att hitta och hylla riktig innovation från de här företagen. Det är spännande att samarbeta med MobilityXlab och deras partners för att stötta startups medan de fulländar sina produkter genom modellering, simulering och virtuell teknik", säger Chris Hayhurst, European Consulting Lead, MathWorks.

Juryn består av Anna Westerberg, SVP Volvo Group Connected Solutions, Nishant Batra, CTO Veoneer, Dennis Nobelius, CEO Zenuity, Kiva Allgood, VP IoT Ericsson och Chris Hayhurst, European Consulting Lead, MathWorks. Ytterligare jurymedlemmar kommer att annonseras längre fram. 

Ansökan till MobilityXlab Future Mobility Awards stänger den 21 augusti. Prisceremonin kommer att hållas den 6 oktober på Lindholmen Science Park, Göteborg. Läs mer om kriterier och hur du ansöker här: www.thefuturemobilityawards.com