Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Möt personerna bakom Grab Them

Grab Them är en kortfilm som hade premiär på Göteborgs filmfestival våren 2020 och som finns att hitta på SVT Play. Filmen handlar om Sally, en kvinna i övre medelåldern som brottas med ensamhet och jakten på kärlek, vilket kompliceras av att hon är slående lik en tidigare amerikansk president.

Den 3 december får vi möta några av personerna bakom denna kontroversiella kortfilm i seminarieserien Audiovisual talks, som arrangeras av Film&TV på Lindholmen Science Park och Filmkontoret, Göteborg Stad, i samarbete med AI Sweden, Filmbasen/Film Stockholm, Film i Skåne, FilmCloud och Visual Arena.

En ögonöppnare

Filmens regissör, Morgane Dziurla-Petit, kom med idén om att använda AI-tekniken deep fake och med det började projektet utvecklas till vad det är idag. Man såg flera syften som filmen skulle kunna ha, dels aspekten om kvinnor i övre medelåldern och ensamhet, dels demokratifrågan som uppstår med tekniken. Upphovspersonerna ville starta debatt med filmen och få publiken att ifrågasätta vad som är sant eller inte.

Filmen har flera betydelser

Ett annat syfte med filmen är att ifrågasätta den mentalitet som frodas och exemplifieras av citatet “grab them by the pussy”. Huvudkaraktären, som är en kvinna i 60 årsåldern, återtar makten över sin egen sexualitet och kropp.

- Som filmskapare eller producent vill man göra filmer som har betydelse och kan påverka, att göra filmer som gör ett avtryck, skapar diskussion och stimulerar debatten, säger producent Paul Blomgren DoVan.

Läs mer och anmäl dig till seminariet

Se filmen