Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

NASA Hackathon på Lindholmen

Den 20-21 april 2013 är Lindholmen Science Park platsen för ett samarbete med syfte att utveckla tjänster och applikationer för jorden och rymden. I tävlingsform utmanas utvecklare i ett 48-timmars hackathon i 50 länder jorden runt för att tillsammans lösa problem formulerade av NASA. I Sverige arrangeras hackathonet i Göteborg av Almi Företagspartner AB. Det unika eventet syftar till att uppmuntra samarbete både tvärvetenskapligt och internationellt.

Tävlingen går av stapeln helgen den 20-21 april med lag bestående av forskare, ICT-experter, programmerare och entreprenörer på 50 orter över hela världen vilka arbetar simultant i 48 timmar för att lösa definierade utmaningar i ett hackathon. Kraften finns i samarbetet för att lösa problem för såväl planeten jorden som i rymden.

Space Apps Challenge är en utmaning som syftar till att utveckla lösningar inom väl specificerade områden som robotik, geografisk analys, meteorologi, visualisering, 3D-teknologi, och trådlös kommunikation. Dessa lösningar kommer att vara offentliga (”open innovation”) och kunna användas för olika civila applikationer som kan lösa angelägna globala samhällsproblem.

Göteborg har valts ut som en av 50 platserna och förberedelserna pågår redan på Lindholmen. Det svenska deltagandet i tävlingen syftar till att främja innovation generellt men också inom rymdteknologi som finns etablerat bland annat i Kiruna, Uppsala, Trollhättan och i näringslivet. Stärkt samarbete mellan dessa aktörer kan bidra till att Sverige har större chans att attrahera internationella satsningar på rymdteknologi.

Anmälan är öppen via www.spaceappschallenge.org

Den svenska bloggen Space Apps Sweden, information fylls på kontinuerligt. Facebook för Space Apps Sweden, Twitter för Space Apps Sweden

Anmälan till After Work fredagen den 19 april

Kontaktperson för eventet i Sverige

Mikael von Dorrien, Almi AB, mikael.vondorrien@almi.se072-2046226