Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Nätverksträff lockade till kunskapsutbyte

Att stötta och inspirera företag att utbyta kunskap inom visualisering är en viktig del i arbetet inom Visual Arena vid Lindholmen Science Park. Därför har vi skapat våra nätverksträffar där vi öppnar upp arenan med föreläsningar, som kan leda till ökad kunskap och större nätverk för dessa företag. I fredags var det dags för ännu en träff i Visual Arena.
Tomorrow presenterade den nya hisingsbron

Även denna gång var det fullbokat och många entusiastiska var på plats för att låta sig inspireras av visualisering inom bygg och arkitektur.
- Jag är här för att träffa folk från olika branscher och bli inspirerad. Nätverksträffarna är ett fantastiskt initiativ. Jag brukar komma på alla träffar och går alltid härifrån med nya visitkort, sa Mirsad Kasum från framtech Consulting.

Tomorrow står bakom den nya hisingsbron
Visual Arenas medlemmar Tomorrow och Skanska var på plats för att nätverka med andra företag och för att berätta om sin verksamhet. Andreas Landgren berättade hur arkitektvisualiseringsföretaget Tomorrow startades för 11 år sedan och gav insikter om erfarenheter längs med vägen. Till exempel blev Tomorrow det vinnande bidraget i tävlingen för hisingsbron tidigare i år, bland 160 sökande.
- Mycket har hänt på sistone och nu tycker vi att branschen är mogen för visualisering. Vi som arbetar på Tomorrow vill dela med oss av vår erfarenhet, sa Andreas Landgren.

Visualisering i hela byggprocessen
Henrik Ljungberg från Skanska berättade hur det svenska byggföretaget arbetar med visualisering. Även Skanska har kommit långt inom tekniken. De invigde nyligen sitt huvudkontor med en högteknologisk studio, för vilken de hämtade inspiration från Visual Arena. I och med utvecklingen har man också börjat låta visualisering ta en naturlig plats under hela byggprocessen. Numera använder sig arbetsledare allt mer av visuella verktyg på byggarbetsplatsen.
- Om vi tar med 3D-modeller och visualiseringar i en padda så ger det oerhört mycket mer förståelse än att ta med sig ritningar på området, sa Henrik Ljungberg. 

Mia Leterius, Programme Manager på Visual Arena Lindholmen, var mycket nöjd med nätverksträffen. 
- Visualisering spänner över många branscher och på träffen idag utforskar vi bygg och arkitektur. Det finns en stor efterfrågan bland de som arbetar inom visualisering att träffas och vi har blivit en naturlig mötesplats.