Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

NCC:s Dome of Visions kommer till Lindholmen

NCC:s Dome of Visions byggs nu upp i Göteborg på Lindholmen vid Chalmers Tekniska Högskola med invigning i juni. I samarbete med Chalmers, AB Volvo och Lindholmen Science Park öppnas denna kupolformade byggnad för samtal och dialog om framtidens hållbara samhälle mellan politik, näringsliv, akademi, kultur och allmänhet.
Fotograf: Montage NCC

Den kupolformade temporära byggnaden uppförs på Chalmers område inom Lindholmen Science Park. Domen blir en arena för seminarier, utställningar, möten och samtal om hållbar samhällsutveckling och innovation med människan i centrum.

– Det är mycket glädjande att tillsammans med våra samarbetspartners skapa NCC:s Dome of Visions i Göteborg. För NCC är Göteborgsregionen mycket viktig för vår affär och vi har också ett stort behov att rekrytera nya medarbetare. Vi vill skapa dialog kring hållbar samhällsutveckling där vi har behov av att diskutera med olika intressenter för att kunna bygga och bidra på rätt sätt. Dome of Visions är också ett experiment att tillfälligt förändra en plats, säger Ann Lindell Saeby, Head of Corporate Relations på NCC.

– Dome of Visions blir ett spännande tillskott till vår dynamiska miljö, där så många samverkansprojekt och initiativ drivs för hållbar och konkurrenskraftig innovation, säger Niklas Wahlberg, vd på Lindholmen Science Park AB.

Om Dome of Visions.
Den sfäriska byggnaden som nu uppförs är i trä och transparent plast med en diameter 21 meter och en höjd på cirka 10 meter. Fasaden fungerar som ett skyddande klimatskal för en inre byggnad omgärdad av träd och odlingar. Byggnaden är mobil och tanken är att den enkelt ska kunna placeras på outnyttjade ytor i stadsrummet.

Inspirationskällan till Dome of Visions är den världsberömde arkitekten Buckminster Fuller som hade långtgående planer på att bygga in de centrala delarna av Manhattan i New York under en geodetisk kupol på 1960-talet. Arkitekten Kristoffer Tejlgaard lät sig inspireras av Buckminster Fullers vision när han ritade Dome of Visions för NCC i Köpenhamn 2013, vilket var NCC:s första dome.
Läs NCC:s hela pressmeddelande

Läs artikel i GP

 

Är du intresserad av att hyra möteslokal i Dome of Visions? 
Dome of Visions kan kunna bokas av andra parter än de som deltar i samarbetet, via Chalmers Konferens & Restauranger som sedan tidigare bedriver verksamhet på området genom Lindholmen Conference Centre, L´s Kitchen och Företagsreceptionen på Lindholmen Science Park.

Det går bra att boka in sig redan nu – bokningsbara tider finns från och med den 15 juni.
Observera att det bara är möjligt att boka in events i Dome of Visions som har koppling till tema hållbarhet eller innovation och med människan i fokus.

Läs mer och boka här