Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Nordens högsta byggnad ett steg närmare förverkligande

År 2019 väntas den mer än 230 meter höga skyskrapan, Karlavagnstornet, stå fullbordad på sin position på Lindholmen. Den 6 november skrevs kontraktet på de 13 000m² mark där bland annat tornet ska stå. Det är kommunala Älvstranden Utveckling AB som överlåter mark till bygg-och anläggningsföretaget SERNEKE för uppförandet av Nordens högsta byggnad på Lindholmen Science Park.

Bakom idén till Karlavagnstornet står Ola Serneke, VD och huvudägare av SERNEKE. Arbetet har pågått i snart tio år och idag kom projektet ytterligare ett steg närmare ett förverkligande.

– Vi arbetar intensivt med det här projektet just nu och det känns extra roligt varje gång man når ett delmål och kommer närmare byggstart, säger Ola Serneke. 

Daniel Åstenius, VD för SERNEKE Bygg, är den som blir ytterst ansvarig för att bygga skyskrapan.

- Jag tror att storstäder måste börja bygga högre och att få vara en del i det genom byggnationen av Karlavagnstornet är otroligt spännande, säger Daniel Åstenius.

Läs hela pressmeddelandet från Älvstranden Utveckling

Karlavagnstornet är en del av ett större utvecklingsområde på Lindholmen Science Park som innehåller flera kvarter med bostäder, kontor, handel och service.