Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

"Nu är det dags för en ny digital stambana"

Digitaliseringen kommer att förändra svensk industri. Johan Stahre förklarar vikten av att Sverige hakar på, och snart byggs även Chalmers Stena Industry Innovation Lab i nya lokaler på Lindholmen.
Johan Stahre Bild: Anna von Brömssen/GP

Johan Stahre, som är professor vid institutionen för industri- och materialvetenskap på Chalmers tekniska högskola, har under lång tid jobbat med industriell digitalisering och smart uppkopplad industri.

Vad gör ni för att öka intresset för industrin? 
- Produktion är ett viktigt område på Chalmers och vi gör mycket. Vi ökar nu kraftigt inom området industriell digitalisering. Vi har fått en generös donation från Stenastiftelsen och kan bygga Stena Industry Innovation Lab i nya lokaler på Lindholmen. Det blir en fantastisk möjlighet för företag, startupföretag och forskare att testa nya idéer. Det blir också ett sätt att demonstrera för ungdomar hur spännande industrin kan vara. Det är inte så många som har varit inne i en fabrik. Dessutom väntar jag fortfarande på den första tv-serien som utspelar sig i industrin. Det finns många filmer om sjukhus och ungdomar vet mer om vad en rättspatolog gör än vad en ingenjör gör. Det är synd. 

Läs hela artikeln i Göteborgs-Posten