Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Nya möjligheter via visualisering på Lindholmen

Den 8 september anordnas seminariet "Visualisering – nya möjligheter för media, transport och IT" på Lindholmen Conference Centre. Med visualiseringsverktyg skapas nya förutsättningar att utforma och designa nya produkter med hjälp av datorer. Tekniken kan även användas för att ge realistiska bilder av hur stora planerade samhällsprojekt och infrastrukturlösningar kommer att se ut.

Visualisering tar en allt mer central roll i redan existerande branscher. I april beslutade kommunstyrelsen i Göteborg att satsa 15 miljoner under fem år för att bygga upp en storskalig visuell arena på Lindholmen Science Park. Den nya Lindholmen Visual Arena är det senaste tillskottet på Lindholmen Science Park som är en internationell utvecklingsmiljö där näringsliv, högskola och samhälle framgångsrikt samarbetar. 

En grupp forskare och studenter från Chalmers besökte under sommaren National University of Singapore i syfte att etablera ett forskningssamarbete inom visualisering. I höst startar även undervising i visualisering på Göteborgs Universitet på Lindholmen.

En spännande halvdag med fokus på visualisering inom media, transport och IT arrangeras i samband med att vi inviger vår nya öppna mötesplats på Lindholmen den 8 september. Arrangörer är Lindholmen Science Park, IT-universitet i Göteborg och Centre of Visualization Göteborg. 

Ladda ned program och inbjudan som pdf >>

Reservera din plats på anmalan@lindholmen.se. Meddela även om du kommer på lunch och eventuellt specialkost. Vill  du även delta på invigningen med start kl 17.00,  se www.lindholmen.se/invigning för mer information och anmälan.