Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Nytt teknikbolag etablerar sig på Lindholmen

Kinesiska teknikbolaget Ecar X, som backas upp av Geely, startar ett dotterbolag i Europa för en internationell lansering av uppkopplad teknik och infotainment. Huvudkontoret etableras i Geelys nybyggda campus på Lindholmen. Här kommer upp till 100 nya jobb att skapas.

Bolaget får en svensk vd, Peter Rogbrant.

— I början på nästa år kan vi äntligen öppna vårt nya kontor i Göteborg och vi har en ganska aggressiv tillväxtplan där vi tror att vi kommer vara någonstans mellan 70 och 100 anställda i slutet på nästa år, säger Peter Rogbrant, vd för Ecar X Europa, till Ekot.

Volvo Cars kinesiska ägare Geely fortsätter att etablera en stor kinesisk närvaro på Lindholmen. I deras nybyggda kvarter Uni3 – där bygget pågår för fullt på flera håll – flyttar ett flertal bolag i Geely-sfären in. Exempelvis kommer Geely Sweden Holding, Geely Design, Lynk & Co och CEVT ha sina kontor här.

EcarX ligger bakom en del av teknologin som Lynk & Co och andra varumärken inom Geelys fordonsflotta använder sig av och ska nu stärka dessa varumärkens arbete gentemot Europamarknaden, samt hitta nya affärsmöjligheter.

EcarX Europakontor kommer att öppna hos Uni3 by Geely i Lindholmsallén under första kvartalet av 2021.

Läs mer om Ecar X

Läs mer om Uni3