Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Pendla grönare till Lindholmen Science Park – se ditt personliga CO2

Näringsliv och akademi på Lindholmen Science Park har under 2011 gått samman i en klimatsmart kampanj för grönare pendling till arbete och skola. Genom applikationen Commute Greener kan vi se vad vår pendling ger för CO2-utsläpp och utmana oss till en omställning mot ett mer hållbart samhälle.

Vi har tillsammans med Commute Greener!, Institutionen för Tillämpad IT, Enfo, Viktoria institutet och Volvo valt att stödja kampanjen för att pendla grönare till Lindholmen.

Applikationen Commute Greener – skapad genom samverkan

För att genomföra kampanjen används applikationen Commute Greener framtagen av Volvo IT Innovation Centre på Lindholmen. Applikationen är skapad tillsammans med studenter, forskare och näringsliv. Studenter från flera av program vid Chalmers och Göteborgs universitet har varit med och bidragit i utvecklingen. Commute Greener är ett öppet innovationssystem, vilket innebär att många aktörer tillåts vara med.

– Appen hjälper till att etablera begreppet koldioxid på de små nivåerna, de gram och kilon som vi släpper ut till vardags, säger Magnus Kuschel, ansvarig för Commute Greener. Deltagarna registrerar sitt normala vardagsresande i applikationen och sätter sitt personliga mål för minskad CO2. Sedan kämpar man för att nå det målet. Genom att tävla tillsammans och utmana andra organisationer blir små insatser stora.

Utmana dig själv att minska ditt koldioxidutsläpp

För att vara med i Commute Greeners klimatsmarta kampanj registrerar du dig på http://lsp.commutegreener.com

Om ni är flera på ditt företag som vill delta och utmana er internt, skicka e-post till support.commutegreener@volvo.com så går det att ordna ett lag och du får en speciell inbjudan. Givetvis kan dina resvanor inte kopplas till dina personuppgifter. Commute Greener appen för mobiltelefon finns att ladda ner, läs mer på kampanjsidan

För mer information:
Magnus Kuschel, Commute Greener!, Volvo IT Innovation Centre
Tel 031-322 2733, magnus.kuschel@volvo.com