Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Premiär för demoteater som låter dig uppleva framtidens intelligenta transportlösningar

Under ITS World Congress i Stockholm blir det världspremiär för Lindholmen Science Parks demoteater där skådespelare visar hur olika intelligenta transportsystemlösningar påverkar människors liv i framtiden.

Daylife Illustration

Den 21 - 25 september äger ITS världskongress rum i Stockholm. Uppåt 5000 deltagare finns på plats för att diskutera ITS-frågor, ett samlingsnamn för lösningar som bidrar till effektivare och grönare transportsystem för resenärer och gods. Bland besökarna finns allt från ministrar och företagsledare inom transportområdet till forskare och innovatörer.

Under kongressen blir det världspremiär för Lindholmen Science Parks demoteater. Ett projekt som överensstämmer med kongressens övergripande mål att demonstrera svenska och nordiska intelligenta transportlösningar och dess betydelse i vardagslivet för såväl medborgare som näringsliv. Demoteatern kommer under veckan att gestalta fem olika framtidsscenarier och visa hur de påverkar människors liv.

På tisdag förmiddag presenteras det första scenariot på temat säkra och hållbara transporter. Här kommer besökarna att få tillfälle att följa gods, som här är utrustat med samma möjligheter att prata och tänka som människor, och de utmaningar som dyker upp under godstransporten.

- Vi kommer att visa upp olika miljöer projicerade på storbildsskärmar och där professionella skådespelare medverkar. Tanken bakom är att vi på ett nytt och spännande sätt vill visa hur olika intelligenta transportsystemlösningar kan fungera i praktiken och vilken oerhörd potential de har, säger Niklas Wahlberg, vd för Lindholmen Science Park.

Projektet är ett samarbete mellan Lindholmen Science Park, Test Site Sweden, Vägverket, Volvo, Netport Karlshamn, Vinnova och Västra Götalandsregionen.

Demo theatre logo

Världskongressen i Stockholm erbjuder företag, myndigheter och forskare en möjlighet att visa upp lösningar som förhoppningsvis kan bidra till effektivare resor och grönare transporter. Det är första gången som ITS världskongress genomförs i Norden.

För mer information, kontakta:
Anita Bengtson, kommunikationschef
Tel: 031-764 70 20
E-post: anita.bengtson@lindholmen.se

Läs mer om demoteatern på www.lindholmen.se

Lindholmen deltar även i en västsvensk monter, mer info www.westernsweden.com

Lindholmen Science Park är ett världsledande center för forsknings- och utvecklingsprojekt i samarbete med aktörer inom näringsliv, högskola och samhälle.