Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Premiär för Visual Arena Lindholmen

Tisdag den 27 mars invigs Visual Arena Lindholmen. Göteborg får då en visualiseringsmiljö i världsklass. Arenan blir en samverkansmiljö för innovation genom visualisering och användningsområdena är många.

Sedan i höstas har det pågått ett intensivt arbete med att utforma och bygga Visual Arena Lindholmen, som innebär en stor satsning på ny teknik. Hjärtat i den nya mötesarenan är en stor studio med 268 tums skärm för avancerad visualiseringsteknik som kan användas gemensamt av utbildningar, forskning, samhällsaktörer och företag. Arenan är starkt kopplad till den satsning som Chalmers och Göteborgs universitet gör på forskning och utbildning inom visualisering

Behovet att visualisera och simulera spänner över många olika branscher, som exempelvis transport, design, media, utbildning, medicinsk teknik och stadsutveckling.

Redan nu finns ett stort intresse för Visual Arena och användningsområdena är många. Det kan till exempel handla om tester och verifiering, utveckling, föreläsningar, konferenser över höghastighetsvideo och som ett showroom.

Exempel på tillämpningar:

  • Behoven för Centrala Älvstaden och Västsvenska paketet, så växer det nya Göteborg fram
  • Visa hur trafikflöden kan skapa hållbar utveckling med mätbara resultat
  • Utveckling av 3d-sjökort med motion capture
  • Ergonomistudier av förarmiljöer

– Jag hoppas att många besökare får en aha-upplevelse när de förstår vad visualisering kan användas till, säger projektledare Mia Leterius.

Den nya satsningen leds av Lindholmen Science Park som ett resultat av ett långvarigt samarbete med Business Region Göteborg, Center of Visualization, Chalmers och Göteborgs universitet. Göteborgs Stad har satsat 15 miljoner kronor fördelat på 5 år. Chalmers och Göteborgs universitet bidrar också med resurser i arenan och skapar samtidigt en centrumbildning kring visualisering.

 

Lindholmen Science Park är en internationell arena för forskning och utveckling inom media, IT och transport. Här samverkar aktörer från näringsliv, akademi och samhälle.