Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Saab utökar sin verksamhet på Lindholmen

SaabTill årsskiftet flyttar försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB till Lindholmen Science Park. De har tecknat ett avtal om cirka 1 700 kvm i huvudbyggnaden på Lindholmspiren 3-5.

Saab har sedan tidigare ett mindre kontor på Lindholmen och ser fördelarna med att sitta i ett sammanhang av andra teknikföretag. 
- I samband med flytten från Kallebäck till Lindholmen samlokaliserar vi två av Saabs enheter i Göteborg till ett gemensamt kontor. Att sitta tillsammans med likasinnade teknikföretag ger oss bra möjligheter för framtida samarbete, säger Lars Norén, Director Property, Group Finance.

Positiv utveckling för Lindholmen
Fler företag söker sig till Lindholmen där mötet mellan näringsliv, samhälle och akademi är en av områdets stora fördelar. Nu förstärks synergimöjligheterna ytterligare av att en stor aktör och ägare i bolaget Lindholmen Science Park AB väljer att utöka sin verksamhet på Lindholmen. 

Tunga aktörer som ägare i Lindholmen Science Park AB
Lindholmen Science Park AB ägs av Chalmers tekniska högskola, Göteborgs Stad, Business Region Göteborg och näringslivet. De största ägarna på näringslivssidan är företag som Volvo Group, Volvo Cars, Saab, Ericsson, TeliaSonera och Telenor. 


Läs mer om Saabs flytt 

Läs mer om Lindholmen Science Park AB:s organisation