Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Samarbetsavtal klart mellan Zenuity och Annotell inom MobilityXlab

Nu börjar man se resultat i form av nya och fördjupade samarbeten mellan storbolagen och startups inom den okonventionella samarbetsplattformen MobilityXlab, där parterna CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenuity ingår tillsammans med Lindholmen Science Park.

Först ut med ett signerat avtal är Annotell, som specialiserar sig på att framställa stora mängder högkvalitativ träningsdata med fokus på att den ska vara konsekvent. Vi människor tolkar omvärlden olika, så om vi ska lära en maskin något så måste vi först vara överens om hur den ska tolka omvärlden. Zenuity skapar samtidigt förutsättningar för att få en självkörande bil på marknaden 2021. För att det ska lyckas måste algoritmer lära sig att förstå vad som sker omkring fordonet, vilket kräver massor av exempel att lära sig ifrån, så kallad träningsdata. Bolagen har därför, genom MobilityXlab, samarbetat kring denna kunskapsöverföring från människor till maskiner.

Samarbetet mellan Annotell och Zenuity har accelererats genom MobilityXlab, där Zenuity är en av grundarna. Annotell antogs till MobilityXlab i våras, som ett av de första företagen som bjöds in då man startade för drygt ett år sedan.

- Detta är av strategiskt värde för Zenuity, både för att vi ska kunna nå vårt mål med den självkörande bilen på marknaden 2021, men också för att få arbeta nära ett så spännande företag som Annotell, säger Dennis Nobelius, CEO på Zenuity. Det får oss bl.a att stärka vårt sätt att arbeta i den snabba värld som vi lever i. Vi ser även en oerhört stark potential i MobilityXlab. Vårt samarbete med Annotell kanske inte hade kommit till stånd om vi inte varit en del av den unika samarbetsplattform som MobilityXlab utgör, fortsätter Dennis.

- Vi är väldigt tacksamma för det förtroende vi fått av Zenuity. Det är modigt att satsa på små, nyskapade företag och vi hoppas fler kan lära sig av Zenuity. MobilityXlab ger en bra platform att samarbeta på och Zenuity visar verkligen att de menar allvar med sitt deltagande. Tillsammans lär vi oss massor. Zenuity får tillgång till vår nya teknik och vår kunskap inom ett viktigt område, och vi får en kompetent och driven lead customer, säger Oscar Petersson, en av grundarna till Annotell.

- En stor utmaning som startup-bolagen har är att hitta rätt kontaktpersoner inom storbolagen. På MobilityXlab kan vi erbjuda just detta gränssnitt som i sin tur erbjuder möjligheten till strategiskt samarbete med de stora bolagen. Vår erfarenhet är även att vinnarna är de som samarbetar. Därför är vi särskilt glada över det samarbete som bl.a sker mellan Annotell och Zenuity. Jag är övertygad om att vi kommer att se mer av dessa innovativa och fördjupade samarbeten här på MobilityXlab, säger Katarina Brud, Programansvarig MobilityXlab.

Vill du veta mer, vänligen kontakta:

Katarina Brud                   Jonas Ekmark                   Oscar Petersson
Programansvarig               VP New Technology         CEO
MobilityXlab                   Zenuity                              Annotell
0708 66 29 77                  0733 33 09 08                    0703 64 31 52  

 

MobilityXlab
MobilityXlab är en okonventionell samarbetsplattform där globala företag tillsammans med mindre tillväxtföretag med banbrytande idéer driver innovation. Dessa startuper erbjuds en möjlighet att accelerera genom strategiskt partnerskap med sex globala aktörer inom mobilitet och uppkoppling med mål att hitta nya lösningar för framtidens mobilitet och med det förbättra världen.

MobilityXlabs grundare är CEVT, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group, Zenuity och Lindholmen Science Park, med stöd från Vinnova & Västra Götalandsregionen.