Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Scania går in i Lindholmen Science Park

ScaniaLindholmen Science Park har stegvis utvecklats och är idag ett tydligt nationellt centrum för viktiga delar av svensk fordonsutveckling. Detta är skälet att Scania nu satsar på en mer aktiv roll i samarbetet genom ett partnerskap med Lindholmen Science Park och öppnar ett första kontor i Göteborg. Ett ökat behov av samarbete mellan den traditionella fordonsindustrin och andra parter och aktörer är grunden till etableringen.

– Lindholmen Science Park är ett utmärkt exempel på initiativ i syfte att samla och samordna den kunskap och kompetens som finns bland landets företag och myndigheter samt högskolor och universitet. Genom detta partnerskap vill Scania bidra till att Lindholmen Science Park forsätter att utvecklas som nationellt nav för samordning av forskning och utveckling inom till exempel transporteffektivitet och trafiksäkerhet. Det gynnar alla parter och stärker Sveriges internationella konkurrenskraft, säger Scanias forsknings- och utvecklingschef Per Hallberg. 

– Det här är ett stort genombrott för oss, säger Niklas Wahlberg, vd på Lindholmen Science Park. Vi har sedan tidigare flera projektsamarbeten med Scania och att de förstärker sin närvaro med en fysisk närvaro är oerhört glädjande. Utöver forsknings- och utvecklingssamarbeten med Chalmers och Göteborgs universitet så har vi även inlett ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, för att samla den nationella kompetensen och öka Sveriges globala konkurrenskraft.

Läs hela pressmeddelandet här