Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Semcon och Chalmers deltar i forskningsprojekt för FFI

Teknikutvecklingsbolaget Semcon, med huvudkontor på Lindholmen, ingår i ett projekt för att ta fram en ny el-arkitektur för fordon inom programmet Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI). Den nya el-arkitekturen byggs för att stödja teknik för aktiv säkerhet, datakommunikation, funktionssäkerhet, power management och för minskad miljöpåverkan. 
 

Forskningsprojektet genomförs av Chalmers Dependable Real-Time Systems Group, KTH Embedded control systems group samt Volvo Personvagnar tillsammans med tre utvecklingsbolag varav Semcon-bolaget EIS by Semcon är ett.
 
Projektet pågår till och med år 2012 och är en satsning där statliga Vinnova är huvudfinansiär. Målsättningen är att el-arkitekturen ska vara på marknaden år 2020.

Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) är inriktat mot fordonsrelaterade forsknings-, innovations- och utvecklingsaktiviteter inom fordonselektronik, inbyggda system & mjukvara, fordonshydraulik, utvecklingsmetoder, material för effektivare fordon, fordonskoncept och andra närliggande områden med potential att stärka Sveriges och den svenska fordonsindustrins konkurrenskraft i ett globalt perspektiv.

Semcon är ett globalt teknikutvecklingsföretag verksamt inom områdena produktutveckling och teknikinformation med specialistteam som möter våra kunders behov. Koncernen har verksamhet på fler än 40 orter över tre kontinenter med drygt 3 000 ingenjörer med lång och djup erfarenhet från många olika teknikintensiva branscher.