Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Seminarium om virtuella miljöer i stadsplanering

Visual Arena Lindholmen bjuder in till två frukostseminarier under Mediedagarna i Göteborg på Svenska Mässan. Det första seminariet hålls den 7 mars och handlar om Göteborg Stads webbportal "MinStad".

Det är en virtuell miljö som kan fungera som en testbädd där tankar och idéer kan mötas och testas mot varandra. Inom stads- och infrastrukturplanering får man en konkret nytta eftersom modeller kan visualiseras i ett sammanhang. Den virtuella staden kan även fungera som en öppen debattarena där kommuninvånare, arkitekter och andra intressenter kan mötas offentligt på webben och diskutera stadens möjligheter.

Göteborgs Stad har tillsammans med företaget Agency9 tilldelats det internationella priset Geospatial World Excellence Award 2012 – Application of Geospatial Technology in Urban planning, för arbetet med utvecklingen av portalen ”MinStad.”

Eric Jeansson, GIS-chef på stadsbyggnadskontoret berättar mer under seminariet som sker på temaavdelningen för Digitala Upplevelser (Monter H04:12), som Visual Arena håller i. Det kommer även finnas möjlighet för besökarna att själva pröva på och interagera med 3D-stadsmodellen över Göteborg via vårt interaktiva bord.