Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Smarta elnät revolutionerar elmarknaden

Lindholmen Conference CentreÄr smart grid, eller smarta elnät, den teknik som gör att vi konsumenter på sikt kan koppla ur oss från elnätet och klara oss på hemproducerad el? Eller är de smarta elnätens viktigaste funktion att koppla ihop elnätet på global nivå och möjliggöra en satsning på förnybara energikällor parallellt med de traditionella? En sak är experterna säkra på – smart grid kommer att revolutionera elmarknaden. 

Samlar 400 besökare i Lindholmen Conference Centre
Den 10-13 oktober samlas närmare 400 forskare, beslutsfattare och branschföreträdare på den internationella konferensen IEEE Conference on Innovative Smart Grid Technologies som hålls på Lindholmen Conference Centre i Göteborg. Ordförande för konferensen är Lina Bertling, professor i Uthålliga elkraftsystem vid Chalmers. Syftet med konferensen är att utbyta information om vad som händer på området och visa på forskningsresultat och demonstrationsprojekt. 
- Smart grid är redan verklighet. På konferensen får vi ta del av pågående och planerade projekt från hela världen. Ett exempel från Sverige är planeringen av den nya stadsdelen Djurgårdsstaden i Stockholm där smarta elnät är en självklar del, säger hon.


Läs mer i pressmeddelandet på Chalmers nyheter >>>