Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Stipendieutdelning på Lindholmen

Under torsdagen delade Rotary Lindholmen ut ett nationellt stipendium till 22-årige Calle Aagaard från Göteborg. Stipendiet på 10 000 kronor ur Kurt Belfrages minnesfond har till uppgift att bereda svenska ungdomar tillfälle till studier och kontakter i Norden och Baltikum.

Calle Aagaard bor på Lindholmen och läser statsvetarprogrammet med inriktning internationella relationer vid Göteborgs universitet. Han gör för närvarande praktik på Sveriges ambassad i Oslo.

– Jag har fått bra inblick i olika delar av ambassadens arbete, både den politiska rapporteringen och den konsulära sidan. Jag är naturligtvis väldigt glad och hedrad att få ta emot det här stipendiet, säger Calle.

Under ceremonin berättade stipendietagaren om sina stora intressen segling och resor. Efter avslutad praktik ska Calle sommarjobba på ambassaden för att till höstterminen slutföra sina studier. I framtidsplanerna ingår fortsatta studier i statsvetenskap på masternivå samt ett mål om arbete utomlands, gärna på en ambassad.

Kurt Belfrage organiserade den första Rotaryklubben i Sverige 1926. Fonden till hans minne ska stödja unga och verka för internationell förståelse.