Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Sea Traffic Management vinner innovationspris

Sea Traffic Management (STM) var vinnaren när SMART4SEA Innovation Award presenterades den 31 januari i Aten. Omröstningens resultat visar att sjöfartsbranschen tror på nyttan av förbättrade tjänster i en digitaliserad och standardiserad maritim värld.
Sjöfartsverket tar emot priset av Helen Polychronopouolou, HEMEXPO. (foto: SMART4SEA)

Den grekiska mediegruppen bakom priset har en lång tradition att presentera utmärkelser inom sjöfartsnäringen. Deras "4SEA"-mediaplattformar är väl kända internationellt och når alla i det kanske största sjöfartslandet i världen, Grekland. Tre utmärkelser presenterades vid prisceremonin. Inmarsat Maritime och Transas var de övriga pristagarna, ett gott sällskap som liksom STM försöker föra sjöfarten framåt.

De flesta priser inom näringen bestäms med hjälp av en jury, men SMART4SEA-utmärkelserna baseras på en omröstning på webben. Detta visar att branschfolket verkligen uppskattar STM och tror på en framtid i den riktningen. Sponsorn HEMEXPO nämnde det starka samarbetet mellan olika aktörer inom projektet, den enorma potentialen i ökad säkerhet och bränslebesparingar som viktiga delar som bidragit till STMs framgångar.

Mr. Apostolos Belokas, grundare och redaktionschef för SAFETY4SEA, värd för evenemanget som lockade 460 deltagare från 15 länder, kommenterade: - Idag så har Smart Shipping orsakat en revolution i hur fartyg navigerar; Vi kan inte längre tänka oss att leva i en värld utan information. Detta projekt ger oss tillgång till realtidsinformation och en öppenhet som leder till operativ effektivitet.
 

STM connects and updates the maritime world in real time with efficient
information exchange. In the 60s the standardised container
revolutionised shipping. The next revolution is the containerisation of
information – creating a safer, more efficient and environmentally
friendly maritime sector

www.stmvalidation.eu