Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Stort fastighetsköp på Lindholmen

Det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling säljer tre stora kontorsfastigheter om totalt ca 35 000 kvm på Lindholmen – det är årets hittills största fastighetstransaktion i Göteborg. Köpare är Atrium Ljungberg som därmed gör sitt första förvärv i Göteborg. Byggnaderna innehåller moderna och flexibla kontorslokaler med detaljer från varvstiden och tillträde sker preliminärt den 30 september 2015.

- Här vill vi, precis som på våra andra ställen, utveckla långsiktigt hållbara stadsmiljöer tillsammans med kommunen, hyresgäster och andra samarbetspartners. Förvärvet i Lindholmen är strategiskt viktigt för oss och nu har vi skapat en plattform för vidare expansion i Göteborg, kommenterar Ingalill Berglund, VD Atrium Ljungberg.

Lindholmen är en viktig del av Älvstadens stadsutveckling. Det tidigare varvsområdet har transformerats till ett modernt kontorsområde och kunskapsnod. Under året påbörjas även utbygganden av Lindholmshamnen, som kommer att göra Lindholmen mer stadslikt genom att området tillförs cirka 450 lägenheter, en förskola och ytterligare verksamhetslokaler. Här pågår också detaljplanearbetet för Karlavagnsplatsen som bland annat kommer att innehålla Göteborgs första riktiga skyskrapa.

Läs hela nyheten här