Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Stort intresse när Lindholmen Open Day slog upp dörrarna för andra gången

Mängder av besökare nätverkade, åt frukost, testade augumented- och virtual reality, lyssnade på intressanta presentationer och härlig musik på Lindholmen Open Day den 13 september.

Dagen började med att alla besökare hade möjlighet att gå på frukostseminarier, där det bjöds på ny spännade kunskap hos flera företag som hade öppnat dörrarna för dagen. 

Bland utställarna fanns CEVT, Toyota, Volvo Group Connected Solutions / WirelessCar, dsc_0253_1_2.jpgEricsson, HiQ, Radisson Blu, Consat, Lindholmen Conference Cetre, Cybercom, Prevas, Chalmers Lärande torg, Chalmers Professional Education, Fysiken, Rodin Media, Sigma, Älvrummet och Lindholmen Science Park AB. Det fanns även möjlighet att besöka Born To Drive och Victa Labbs montrar och att testa både virtual- och augumented reality i Visual Arena. 

Niklas Wahlberg, vd och Maria Hedlund vice vd Lindhomen Science Park, berättade om vad som händer på Lindholmen just nu gällande allt från projektverksamhet till byggnationer och nyinflyttade verksamheter. Mot slutet av dagen presenterades Born to drive-projektet och den unika samverkansmiljön på Lindholmen Science Park som bl a gjort just Born to drive-projektet möjligt. Detta gjordes mitt i businessloungen av två av initiativtagarna; Martin Wahlgren, vice vd Consat Engineering och Kent Eric Lång, vice vd RISE Viktoria och projektledare Vehicle ICT Arena vid Lindholmen Science Park, tillsammans med Niklas Wahlberg och Maria Hedlund.

Som en smällkaramell avslutades dagen med en riktigt härlig show av Gosskören som bl a bjöd på 'Fast car' i acapella-version och en svängom med den som var sugen.

Jens Andersson som är ansvarig för Wireless Cars monter tycker att Lindholmen Open Day är ett väldigt trevligt tillfälle att träffa studenter och prata om Wireless Car.

-Det är även väldigt kul att höra vad andra presenterar idag och detta kan leda till både framtida jobb men även samarbetsprojekt med företag i huset, sa Jens. 

-Det väldigt roligt att det händer sådan här saker här på Lindholmen, så livat, en väldigt bra känsla och mycket mer folk än jag förväntade mig, uttrycker Andrea Larsson från Sigma Industry. 

- Det är ett väldigt smart sätt för företag och studenter att mötas och knyta kontakter, sa Cornelia Andersson, Sigma Industry. 

dsc_0004.jpg

dsc_0008.jpg

dsc_0085.jpg