Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Styr & ställ har styrt mot Lindholmen och Lundby

Nu har du möjligheten att hyra en cykel från Styr & ställ i området kring Lindholmen och Lundby. Det handlar om tre nya stationer som nu kommer att göra det lättare att resa till, från och inom ett av Göteborgs mest expansiva områden.
Niklas Wahlberg VD Lindholmen Science Park, Ola Hansson Sverigechef Volvo Group Real Estate, Lena Andersson VD Älvstranden Utveckling, Maria Stenström VD Göteborgs Stads Parkering, Bild: Parkeringsbolaget

Sedan 2010 har det varit möjligt att låna någon av de 1 000 Styr & Ställ-cyklarna på de 68 stationerna som finns på fastlandet i Göteborgs centrum. Tack vare ett samarbete mellan Göteborgs Stads Parkering, Lindholmen Science Park, Volvo Group och Älvstranden Utveckling går det nu att lägga till tre stationer på Hisingen. De nya stationerna finns på Lindholmen Science Park, på Lindholmspiren 3-5, vid Lindholmsallén 12 och vid Volvo Campus Lundby.

-Vi ser detta som ett mycket positivt tillskott till de transportlösningar som redan finns till och från Lindholmen. Det blir enkelt att kunna låna en cykel för att t ex ta sig till ett möte, eller ta med på färjan över älven för ett ärende till city. Tillsammans behöver vi främja olika lösningar som kan interagera inom området ’mobilitet som service’, säger Niklas Wahlberg, vd på Lindholmen Science Park.

  • För att hyra en cykel skaffar man sig ett abonnemang. Antingen köper man ett 3-dagars abonnemang vid en cykelstation, eller ett säsongsabonnemang online. De första 30 minuterna alltid gratis, oavsett hur många gånger man hyr under ett dygn. Andra halvtimmen kostar därefter 10 kr, tredje halvtimmen 20 kr och fjärde halvtimmen och längre 40 kr.
  • All information hittar du på Styr & ställs hemsida
  • I samarbete med parkeringsbolaget kommer cyklarna så småningom även vara möjliga att boka genom parkerings-appen.

Läs pressmeddelandet från Parkeringsbolaget