Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Test Site Sweden medverkar i elbilsrally

Det internationella Oresund Electric Car Rally är Nordens första rally för bara elbilar och körs den 12–13 maj 2012. Rallyt är en manifestation för elbilen, den mest klimatkloka bil som just nu kan köras.Test Site Sweden är medarrangör och ett 50-tal bilar väntas delta. Den bil som förbrukar minst energi på tio mil vinner loppet. 


Dagen innan rallyt, den 11 maj hålls ett elbilseminarium på Dunkers kulturhus. Seminariet arrangeras av Helsingborgs stad och på talarlistan finns bland andra Öresundskrafts vd Anders Östlund, Mattias Goldmann från Gröna bilister och Peter Ekenger från Test Site Sweden. 


Starten för rallyt sker den 12 maj från centrala Köpenhamn och avslutas i Malmö. Den elbil som har förbrukat minst energi den dagen vinner. Inbjudan till tävlingen har gått ut och arrangörerna väntar sig att ett 50-tal elbilar kommer att delta.


Tävlingen är öppen för bilar som bara går på el och för plug-in-hybrider. På Hamntorget i Helsingborg blir det en utställning på lördagseftermiddagen och intresserade kan provköra en elbil.


Oresund Electric Car Rally hölls för första gången i september 2011, men då ingick rallyt som en del av Öresund rally där fossildrivna bilar och veteranbilar deltog.


Rallyt arrangeras av E-mission som är ett EU-finansierat elbilsprojekt i Öresundsregionen tillsammans med Köpenhamns kommun, Helsingborg, Malmö, Öresundskraft, Region Skåne och Region Hovedstaden. En rad samarbetspartner från både Sverige och Danmark stöder tävlingen. E-missions mål är att få fler att köpa elbil.


Mer information och anmälan>>