Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

TouchMe Interactive Solutions AB gör succé på bilsalongen i Genève

Innovationsföretaget TouchMe Interactive Solutions AB multitouch-teknik var en viktig del av utställningskonceptet när Volvo Personvagnar presenterade sina säkerhetslösningar på den Internationella bilsalongen i Genève. Volvos monter fick i år motta det prestigefyllda Diplôme Creativity Award 2009 för sin lyckade förening mellan användarvänlighet och slagkraftig kreativitet.

Den Internationella bilsalongen i Genève är en av de mest betydelsefulla i världen och den enda i Europa som äger rum varje år. I år var första gången som det Lindholmenbaserade innovationsbolaget TouchMe var med om att leverera sin nya teknik för interaktiv marknadsföring till en utställarmonter.

TouchMe-skärmen
Enkelt uttryckt innebär tekniken att man, genom att utrusta en dator med ett öga och sedan lära den att se fingrar som rör vid en yta, kan använda den egna handen som en datormus. I Volvos monter hade man installerat en multitouchvägg 3x1 meter stor. Här kunde mässbesökare utifrån egna önskemål, utan andra verktyg än den egna handen, skaffa sig specifik information "on demand" om Volvos produkter.

Lindholmen Science Park har också en multitouch-skärm vid Visitors Centre på Lindholmspiren 5. Välkommen dit för att se hur den fungerar.

Om TouchMe Interactive Solutions AB
TouchMe Interactive Solutions AB är ett nytt och snabbt växande innovationsföretag inom marknadsföringslösningar. TouchMe tillhandahåller en egenutvecklad, interaktiv multitouch-teknik för event- och utställningsskärmar, interaktiva skyltfönster och informationstavlor. Tekniken är storleksoberoende och skräddarsys efter kundens önskemål. Bolaget grundades tillsammans med Chalmers Innovation 2007.

För mer information: www.touchme.nu