Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Trender inom software diskuteras på populär mjukvarukonferens

Närmare 600 personer besökte Lindholmen Software Development Day som hölls för elfte året i rad. Temat för konferensen var Beyond Connectivity och besökarna kunde ta del av de senaste trenderna inom mjukvaruutveckling. Föredragen berörde ämnen som vad vi kan vänta oss framöver med 5G som möjliggörare, uppkopplade fordon men också hur vi undviker risker med den nya tekniken.

dsc_0035.jpgKonferensen hölls i slutet av oktober på Lindholmen och programmet bestod av ett trettiotal talare fördelade på ett huvudspår under förmiddagen och tre parallella spår på eftermiddagen.
 
Inledningstalare var Professor Erik Ström, Chalmers som gav en blick vad vi kan vänta oss med 5G. 5G skiljer sig från tidigare generationer i att det är en sammansättning av en rad kommunikationsteknologier avpassade för skilda tillämpningar. Likt förra året togs även säkerhetsaspekterna upp, i år av Ulf Corneliusson från Combitech.
 
Mjukvaruutveckling berör inte bara metoder och teknik utan motivation samt psykologi är minst lika viktigt. Johan Lange har med sitt koncept som kombinerar Lean med coachning valt att föra in ett nytt förhållningssätt och avskaffa industrisamhället i utvecklingsprojekten.
 
Vinnare Electricity Innovation Challenge 2015Förmiddagen avslutades med prisutdelning i ElectriCity Innovation Challenge, en innovationstävling för att ta fram nya idéer till framtidens kollektivtrafik. Tre grupper inom de tre tävlingsutmaningarna ”effektivt & roligt”, ”attraktiva hållplatser” och ”bussresor för alla” fick visa upp sina ideér.

Eftermiddagen bestod av spåren metod och strategi, teknik samt ett spelspår där mindre bolag inom spelutveckling delade med sig av sina erfarenheter.
 
 
Länkar
Läs mer om vinnarna i ElectriCity innovation Challenge
Läs mer om Software Development Day 2015