Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Två av Chalmers innovationsbolag vann Venture Cup 08/09

Sveriges mest lovande tillväxtbolag utses varje år i Sverigefinalen i Venture Cup och i år var det totalt nästan 1 000 affärsidéer som tävlade runtom i Sverige. Två av de tre nominerade bolagen, LumenRadio och AdFreight, från Venture Cup Väst finns hos Chalmers Innovation och det blev storslam för företagsinkubatorn i Göteborg. LumenRadio knep första platsen och AdFreight tog hem andra priset i den prestigefyllda tävlingen om att vara Sveriges numera mest lovande tillväxtbolag.

LumenRadio"Chalmers Innovation är väldigt stolta över teamen bakom både LumenRadio och AdFreight", säger Olle Stenberg, VD på Chalmers Innovation. "Att vi tog hem både första- och andrapriset i år visar åter igen att vi har starka tillväxtbolag med mycket stor potential i vår inkubator."

LumenRadio utvecklar och marknadsför teknologi för trådlös ljusstyrning. De första produkterna lanserades i april 2009. "Det är en otrolig bekräftelse att vinna Sverigefinalen i Venture Cup, som ger en kvalitetsstämpel vi kan använda i våra pågående kunddialoger och diskussioner med armaturtillverkare. Vi tror på ett snart genombrott på marknadssidan, trots att vi lanserade för knappa två månader sedan. Chalmers Innovation har varit ett viktigt stöd i den snabba väg som LumenRadio haft till marknaden" säger Per Hulthén, VD LumenRadio.

AdFreightLouise Öberg, VD på AdFreight som levererar en ny fraktlösning för e-handel på exempelvis E-bay stämmer in: " För AdFreight är andra platsen i Venture Cups Sverigefinal en kvalitetsstämpel som bekräftar att våra lösningar är genomtänkta och att det finns en tydlig kundnytta. Vi kommer inom kort att påbörja vår marknadslansering och då känns det extra kul att vara utsedd till ett av Sveriges mest lovande tillväxtföretag"

Mer om Lumen Radio
LumenRadio utvecklar nästa generations trådlösa teknik för belysningsindustrin. Deras första produktlinje för OEM-marknaden släpptes i april 2009. LumenRadios produkter är mer kostnadseffektiva än trådbaserade och konkurrerande trådlösa produkter och har en unik lösning för skalbarhet och samexistens med andra trådlösa teknologier.
www.lumenradio.com

Mer om AdFreight
AdFreight, levererar en ny fraktlösning för e-handel på exempelvis E-bay.
www.adfreight.se

Mer om Chalmers Innovation
Företaget har kontor på Stena Center vid Chalmers Johanneberg och på Lindholmen Science Park. Sedan starten 1999 har Chalmers Innovation till årsskiftet 2008/09 startat 89 företag som gemensamt under 2008 visade en total omsättning på 329 Mkr. Tillsammans har det i dessa bolag investerats mer än 1 miljard svenska kronor ackumulerat över åren. Dessa resultat gör att Chalmers Innovation idag är Sveriges ledande idéinvesterare och företagsinkubator.
www.chalmersinnovation.se

Text: Petra Palmgren Lindwall, Chalmers Innovation