Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Två Chalmers Innovationsbolag bland Sveriges 33 hetaste

Chalmers Innovation I tisdags avgjordes tävlingen "Sveriges 33 hetaste teknikbolag" av tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden. Med bland pristagarna var två av Chalmers Innovations bolag: LumenRadio och Xylophane.

Chalmers Innovations bolag har tidigare varit flitigt representerade vinnare i olika tävlingssammanhang och vid utmärkelser där framgångsrika teknikbolag skall koras. I tisdags hände det igen. Veckans resultat är ytterligare ett bevis för att bolag från Chalmers Innovation tillhör Sveriges mest heta tillväxtbolag.

- Vi har länge sett att både Xylophane och LumenRadio har stor tillväxtpotential och deras prestationer i tisdags visar åter igen på att vår affärsidé fungerar. Hos oss växer det fram unga lovande tillväxtbolag inom teknik och det är alltid roligt när vi ser bevis på detta. Det sätter vi stort värde på, säger Olle Stenberg VD på Chalmers Innovation.
LumenRadio är idag en del av Chalmers Innovations affärsinkubator. Xylophane är numera ett alumnibolag men grundades tillsammans med Chalmers Innovation 2004. Båda företagen ägs fortfarande till viss del av inkubatorn.

- Chalmers Innovation levererar ett helhetspaket som möjliggör en snabbare tillväxt för dessa unga tillväxtbolag, fortsätter Olle Stenberg. Genom våra mångsidiga tjänster och kunskaper får bolagen råd och coachning inom allt ifrån finansiering och affärsmodellering som styrelseuppdrag och personlig utveckling. Att vi dessutom går in som ägare i våra bolag gör att vi kommer dem extra nära och ser en stor framgång i att det går bra för dem. 

Mer om Chalmers Innovation
Chalmers Innovation har sedan 1999 varit med och startat 89 företag. Företagen hade under 2008 en total omsättning på 329 miljoner kronor. Tillsammans har det, ackumulerat under åren, investerats mer än 1 miljard kronor i dessa bolag. Dessa resultat gör att Chalmers Innovation idag är Sveriges ledande idéinvesterare och företagsinkubator.

Mer om Lumen Radio
LumenRadio utvecklar och marknadsför teknologi för trådlös ljusstyrning. Deras produkter är mer kostnadseffektiva än trådbaserade och konkurrerande trådlösa produkter och har en unik lösning för skalbarhet och samexistens med andra trådlösa teknologier. LumenRadio ägs bland annat av Chalmers Innovation.

Mer om Xylophane AB
Xylophane AB erbjuder ett unikt förnyelsebart barriärmaterial för förpackningar. Bolaget grundades år 2004 av Paul Gatenholm, professor i biopolymerteknologi, Maria Gröndahl, teknologie doktor i materialvetenskap, och Lisa Bindgård, civilingenjör i teknisk biologi. Bolaget är ett alumniföretag och ägs bland annat av Chalmers Innovation.