Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Två framgångsrika år för CISB

Det svensk-brasilianska forsknings- och innovationscentret i Sao Bernardo dos Campos, CISB, kan se tillbaka på två framgångsrika verksamhetsår. Lindholmen Science Park och CISB är samarbetspartners med det gemensamma målet att skapa och stärka nätverk mellan Sverige och Brasilien.

Under året har åtta forskare tilldelas stipendier till Sverige genom avtal mellan Saab, CISB och CNPq under programmet Science without Borders. I år räknar CISB med att fler än tio forskare kommer att få stipendier.

Ett framgångsrikt ledarskap och struktureringen av samarbetsprojekt mellan de två länderna är värt att uppmärksamma. Goda exempel på det är Collabora, ett projekt inom försvar och säkerhet, och Polynol, integrerad lösning av andra generationens etanol och annat förnybart. Projekten har redan etablerade partners och går nu in i slutfasen av finansieringen.

Slutligen öppnar det ökade samarbetet med Lindholmen Science Park, och den nyligen undertecknade överenskommelsen mellan FINEP och VINNOVA, nya vägar för en förstärkning av öppna innovationsnätverk.

Rosario Castro är programansvarig och CISB kontaktperson på Lindholmen Science Park.

CISB webbsida (på engelska).