Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Utveckling av interaktivt 3D-spel på Lindholmen

ZoinkgamesKlaus Lyngeled och hans team arbetar just nu med slutfinischen på ett 3d-spel på Facebook, BillionGames. Spelet har de utvecklat i 3dVia – på uppdrag av Dassault Systèmes.Det finns många sätt att sprida information om  produkter. Ett av de ovanligare är väl att bygga ett spel för att skapa uppmärksamhet. Men det är vad Dassault Systèmes har gjort för att sprida kunskap om 3dVia, en mjukvara som utvecklats för att visualisera och underlätta produktutveckling - men som alltså fungerar alldeles utmärkt även för utveckling av spel.

Klaus Lyngeled, kreativ spelutvecklare på Zoinkgames i Göteborg, och hans team har fått i uppdrag att utveckla ett facebook-spel i 3dVia. BillionsGame, som är det första 3d-spelet på Facebook, kommer att finnas tillgängligt någon gång i slutet av den här månaden. Det är helt gratis att spela och samtidigt som spelet släpps lägger han också ut koden.
- Vem som helst ska kunna utveckla det vidare, lägga till fler spelare, ändra miljöer, ändra reglerna eller vad man nu vill göra, säger Klaus Lyngeled, som passar på att visa upp spelet på Dassault Systèmes Nordics PLM forum i Göteborg.

Klaus utvecklar gärna spel i 3dVia.
- Det är enkelt och alla verktyg finns till hands, man behöver inte fundera över kameror eller ljud, säger han.

Ett annat uppdrag han fått är att lägga in Dassaults Systèmes nya Göteborgkontor i 3dVia. Han har utgått från 3d-modeller i Catia och när det virtuella kontoret är helt klart ska det gå att vandra runt i lokalerna, se hur ljuset faller in, kolla runt, titta på en film eller presentation om man vill, och kanske till och med spela ett spel.

- Man kan lägga in ett enkelt spel för att det ska bli lite roligare, de flesta gillar att spela och samla allt fler poäng, säger han.

Vill du också testa spelutveckling i 3dVia? Läs mer här

Du kan också titta på Youtube