Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Vi har möjligheten att accelerera

Göteborg har alltid varit en mötesplats för handel, människor och idéer - nu mer än någonsin. Genom att samtala med personer med olika infallsvinklar, däribland Maria Hedlund, vice vd på Lindholmen Science Park, har Business Region Göteborg skapat en spännande berättelse om dåtid, framtid, utmaningar och möjligheter.
Maria Hedlund, vice vd Lindholmen Science Park

Med fyra år kvar till stadens 400-årsjubileum har Business Region Göteborg skapat en ny berättelse om regionen. Det är en artikelserier med personliga och beskrivande intervjuer med ledare från AB Volvo, Svenska Mässan, Göteborgs Hamn, Västsvenska Handelskammaren, Chalmers m fl - alla i högsta grad delaktiga i den utveckling vi är mitt uppe i.

Maria Hedlund är vice vd och chef för marknad och kommunikation på Lindholmen Science Park. Hon beskriver attraktionskraften på området, som gått från skeppsvarv till att bli en samverkansarena för ny innovationskraft. 

– Vi får förfrågningar flera gånger i veckan om att kunna etablera sig på Lindholmen Science Park. Man vill åt det här kreativa och den kritiska massan på kompetens. Vi har gått från att vara ett lokalt initiativ till att bli en nationell resurs. Nu har vi också fått in experimentverkstad och testbäddar. AstaZero och ElectriCity är väldigt goda exempel på detta, säger Maria.

– Vår styrka nu är att vi har möjligheten accelerera. Om vi ska visa att vår region är en attraktiv del att vara och verka i kan vi inte nöja oss med att vara bra när vi kan bli ännu bättre, säger Maria.

Läs hela Maria Hedlunds berättelse

Här finner du alla intervjuer i artikelserien