Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Vi söker fler mentorer till Lindholmen Mentorship Programme 2013

Nu söker vi fler mentorer till Lindholmen Mentorship Programme 2013. Företag i hela Göteborgsområdet har möjlighet att delta. Tidigare år har mentorerna kommit från globala företag som IBM, Dassault Systèmes, Ericsson, Volvo Group och Volvo Personvagnar. Studenterna som deltar i programmet går andra året vid IT-universitetet, Chalmers eller Göteborgs universitet. Sista anmälningsdag är 8 februari! 

Lindholmen Mentorship Programme startade 2004 på initativ av Lindholmen Science Park.  Det är ett ettårigt program där hittills totalt 400 studenter och mentorer har deltagit. Nu ger vi 50 studenter och lika många mentorer möjlighet att delta i 2013 års program, vars mål är att skapa ökad samverkan mellan näringsliv och universiteten.

Så fungerar det
VI rekommenderar att mentorn och studenten träffas minst en timme, varje månad. Studenten förväntas ta ledningen och identifiera sina mål med mentorskapet. Det är viktigt för studenten att respektera den tid som företaget och mentorn investerar.

Mentorns roll är mer som en coach - för att hjälpa studenten att utvecklas och bli vad han eller hon vill. Aktiviteter kan omfatta diskussioner, att följa arbetet på plats, nätverkande, rundvisning på företaget och professionella möten. Studentens mål och mentorns resurser får avgöra vad som passar bäst.

Till anmälan för mentorer »

Mer information om mentorprogrammet »