Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Vinnande samarbete – ett år av värdefulla kunskaper

MobilityXlab firade sin ettårsdag tillsammans med startups, vd:ar, representanter och medarbetare från partnerföretagen. Kunskap spreds och alla kunde se vad som har åstadkommit hittills. Även nya idéer såg dagens ljus när människor från alla partners träffades.
Åsa Tamsons, Ericsson, Lennart Börjesson, Volvo Group, Ola Boström, Veoneer, Håkan Samuelsson, Volvo Cars, Dennis Nobelius, Zenuity och Didier Schreiber, CEVT. Erik Hjerpe från Volvo Cars och Alessia Knauss, ej på bild, berättar om ett partnerprojekt.

MobilityXlab är en okonventionell samarbetsplattform där nystartade företag bjuds in att utforska nya, djärva idéer tillsammans med etablerade företag inom bilindustrin och inom uppkoppling. Under det första året har man experimenterat fram sätt att samverka mellan startups och partners, men även mellan olika partners. På årsdagens ”Experience MobilityXlab-Tour” fick alla besökare veta mer om pågående projekt, samt träffa startups och de som är delaktiga i partnerprojekten.

Katarina Brud, som driver MobilityXlab, säger att teamet började med föresatsen att inte köra fast i ändlösa diskussioner.

- Vi frågade oss ​​själva: Ska vi bara sitta här och planera för nästa halvår, eller ska vi agera? Vi beslutade oss för att arbeta på ett smidigt sätt genom att testa och ständigt förbättra. Vi tycker absolut att detta är rätt sätt att driva arbetet. Dröm stort, börja smått och sluta aldrig. Men det viktigaste är att komma i gång!

Läs mer på MobilityXlab