Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Volvo IT lanserar ny samåkningstjänst

Commute GreenerStartar inte bilen på morgonen så kan hjälpen finnas nära. En ny funktion i web- och mobiltjänsten Commute Greener visar om det finns andra människor i närheten med samma resväg. Genom att skicka iväg en förfrågan om samåkning till någon av dessa kan problemet snabbt vara löst. Tjänsten kan också hjälpa till att hitta en cykelkamrat eller tider till den bästa bussförbindelsen.

Ride Share - ny gratistjänst i App Store
Commute Greener har tagits fram av Volvo IT för att minska koldioxidutsläppen genom smartare pendling. Nu utökas tjänsten med en ny funktion kallad Ride Share, som hjälper till att knyta ihop personer med samma resmönster. Tjänsten är gratis för privatpersoner och laddas ner till iPhone från App Store och det finns även en lösning för andra mobiltelefoner.  

- Genom att registrera sitt vanliga sätt att resa till och från jobbet får du en utgångspunkt för en positiv förändring av det egna resbeteendet. På så sätt uppmuntras du till att sätta mål för att resa miljövänligare med positiva resultat även för hälsan och den egna plånboken, säger Magnus Kuschel, ansvarig för Commute Greener på Volvo IT.  

Nollutsläppsresor ökar
Niklas Wahlberg, VD på Lindholmen Science Park, är en av de som har lanserat en kampanj som givit tydliga resultat.
- Vi korsbefruktar modern media, intelligenta transportsystem och mobilt internet. Det går att få direkta affärsresultat med Commute Greener såväl som att skapa bättre resbeteende. Tack vare en unik matchning ökar nu samåkningen och antalet nollutsläppsresor räcker ett helt varv runt jorden!

Att bilda grupper har visat sig vara ett bra sätt att skapa engagemang i företag och organisationer. Som en del av smarta klimatkampanjer har många lag som använt Commute Greener lyckats minska sina koldioxidutsläpp med mer än 30%. 

Mer om Commute Greener
Commute Greener! lanserades för mindre än två år sedan av Volvo IT som en web- och mobiltelefonbaserad tjänst för att mäta och motivera till minskade koldioxidutsläpp. Genom att logga sina egna resor kan man se vilka utsläpp man orsakar och framförallt finna motivation att minska dem. På köpet förbättras även hälsan och ekonomin. Commute Greener utvecklas i ett öppet innovationssystem vilket innebär att många aktörer tillåts vara med, såsom kunder, studenter, forskare och olika aktörer.


Mer information:

Commute Greener: www.CommuteGreener.com

Youtube demo om Ride Share: www.youtube.com/CommuteGreener

Volvo IT: www.volvoit.com