Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Volvokoncernens CampX - ny innovationshub för transportbranschen

Volvokoncernen har alltid legat i framkant när det gäller att utveckla och omforma transportbranschen. Ambitionen är att Volvokoncernens CampX – ett koncept som bygger på innovation och samarbete, kommer att upprätthålla och stärka den positionen i framtiden.
Bild: Volvo

-Genom Volvokoncernens inrättande av CampX kommer vi att driva på omvandlingen i riktning mot nya omvälvande affärsmodeller och ny teknik med fokus på automatisering, elektromobilitet och uppkopplade fordon. På CampX kommer vi att utforska och påskynda nya idéer med hjälp av ett entreprenöriellt tänkesätt. CampX kommer att fungera som ett verktyg för en kulturell förändring i hela Volvokoncernen, där innovation kommer att stå ännu mer i centrum för vad vi gör, säger Martin Lundstedt, Volvokoncernens VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Världen står för närvarande inför många utmaningar där ny teknik i kombination med nya affärsmodeller har visat sig kunna bidra till ökad samhällelig hållbarhet, mindre trafikstockningar och bättre tillgänglighet. CampX kommer att utgöra en perfekt arena för att utnyttja denna potential så att Volvokoncernen ska kunna fortsätta vara ett av de mest innovativa företagen inom transportbranschen.

Läs hela pressmeddelandet från Volvokoncernen